Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23893
Назва: Формування екологічної компетентності школярів
Автори: Оніщук, Олена Сергіївна
Приналежність: кафедра ботаніки і методики викладання природничих наук
014 - cередня освіта (біологія та здоров’я людини)
Бібліографічний опис: Оніщук О. С. Формування екологічної компетентності школярів : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 014 - середня освіта (біологія та здоров’я людини) / наук. керівник О. Я. Іванців ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 60 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 26-бер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Іванців, Оксана Ярославівна
Теми: компетентність
екологічна компетентність
види уроків
позакласна робота
екологічна свідомість
модель формування екологічної компетентності
Короткий огляд (реферат): Однією із передумов вирішення екологічних проблем сучасності є формування екологічної компетентності учнів, що зазначено в Концепції «Нова українська школа», Державному стандарті базової освіти, важливу роль у формуванні якої відіграє основна школа. Досліджуване явище є основою екологічної освіти й від рівня його сформованості у здобувачів освіти в майбутньому буде залежати й стан довкілля. У закладах загальної середньої освіти екологічну грамотність учні отримують насамперед у процесі навчання біології, хімії, фізики, природознавства тощо. Але саме «Біологія» є провідною у формуванні екологічної компетентності учнів, оскільки вона має із екологією найтісніші взаємозв’язки. У дослідженні представлена розроблена нами «Модель формування екологічної компетентності школярів», яка передбачає формування екологічної компетентносі на уроках біології, у позакласній діяльності ( засобами екологічної стежки), формування екологічної свідомості (засобами медіа-ресурсів та Інтернету). Все вище означене й стало основою для апробації в процесі дослідження відповідної моделі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23893
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
onishchuk_2023.pdf1,08 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.