Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23886
Назва: Особливості застосування ситуаційних задач у сучасній школі
Автори: Красюн, Наталія Борисівна
Приналежність: кафедра ботаніки і методики викладання природничих наук
014 - cередня освіта (біологія та здоров’я людини)
Бібліографічний опис: Красюн Н. Б. Особливості застосування ситуаційних задач у сучасній школі : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 014 - середня освіта (біологія та здоров’я людини) / наук. керівник М. О. Зінченко ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 60 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 26-бер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Зінченко, Марія Олександрівна
Теми: ситуаційні завдання
навчальна мотивація учнів
практичні навички учнів
Короткий огляд (реферат): У сучасному освітньому середовищі на перший план виходить важливість взаємозв’язку між теоретичними та практичними знаннями. У ситуаціях, коли пізнавальна активність учнів низька, ситуаційні завдання можуть бути використані для створення ситуацій, які сприяють почуттю самореалізації та досягнень, дозволяючи їм продемонструвати свої здібності та застосувати наявний досвід і знання. Характерною особливістю ситуаційних завдань є те, що вони чітко орієнтовані на практику, але їх вирішення вимагає певних теоретичних знань. Вирішуючи ситуаційні завдання, учні занурюються в атмосферу своєї майбутньої професії. В роботі вперше проаналізовано ефективність системного використання ситуативних задач у практичній роботі педагога на різних вікових діапазонах учнів та доведено, що їх застосування підвищує рівень навчальної мотивації учнів та покращує їх практичні навички. Систематизовано сучасні дані щодо використання ситуативних завдань в педагогічній практиці та проаналізовано усі позитивні та негативні сторони їх застосування на уроках. Доведено, що попри зниження навчальної мотивації у старших класах, використання ситуативних завдань не тільки покращує начальну мотивацію учнів, а й позитивно впливає на успішність.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23886
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
krasiun_2023.pdf479,83 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.