Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23871
Назва: Самооцінка здоров’я школярів та стан їх рухової активності в умовах сучасних викликів навчання
Автори: Харко, Тетяна Євгенівна
Приналежність: кафедра фізіології людини і тварин
014 - cередня освіта (біологія та здоров’я людини)
Бібліографічний опис: Харко Т. Є. Самооцінка здоров’я школярів та стан їх рухової активності в умовах сучасних викликів навчання : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 014 - середня освіта (біологія та здоров’я людини) / наук. керівник О. Р. Дмитроца ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 80 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 25-бер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Дмитроца, Олена Романівна
Теми: самооцінка здоров’я
індекс здорового способу життя
самооцінка культури здоров’я
рухова активність
адаптаційний потенціал
психотропні речовини
вейпи
Короткий огляд (реферат): Дана тема ставить перед собою завдання вивчення та аналізу самооцінки здоров'я серед школярів у контексті сучасних умов навчання. Вона спрямована на розуміння того, як учні сприймають своє фізичне та психічне здоров'я, а також на оцінку рівня їхньої рухової активності в умовах, які ставлять перед ними сучасні виклики навчання. Основною метою такої роботи було виявлення впливу сучасних викликів навчання на самопочуття та активність школярів, що може допомогти розробити програми підтримки їхнього здоров'я та підвищення рівня рухової активності у навчальних закладах. Під час дослідження ключові аспекти ставились на самооцінку здоров’я школярів, а також їх рухову активність оцінюючи місце проживання. Дітей поділили на дві групи, ті котрі проживають у сільській та місці місцевості, але в Україні та діти, що змушені були переїхати за кордон та продовжити навчання. В наукові роботі дослідженно самооцінку здорового способу життя, індивідуальний тест здоров’я, рівень вдоволеності життям вцілому, рухову активність, адаптаційний потенціал. З даних досліджених показників отримали результати, що свідчать про те, що більшість дітей котрі проживають за кордоном мають низьку рухову активність, інколи переважає дуже низька рухова антивність, за самооцінкою можна говорити, що діти достаньо здорові, хоча їх спосіб життя необхідно коригувати, малий відсоток дітей має шкідливі звички, а також діти вживають психотропні препарати.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23871
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
kharko_2023.pdf1,74 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.