Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23864
Назва: Діагностика папілом та меланом в осіб зрілого віку за гістологічним дослідженням та показниками крові
Автори: Профорук, Юлія Олександрівна
Приналежність: кафедра фізіології людини і тварин
091 біологія
Бібліографічний опис: Профорук Ю. О. Діагностика папілом та меланом в осіб зрілого віку за гістологічним дослідженням та показниками крові : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 091 – біологія / наук. керівник Т. В. Кaчинcькa ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 64 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 25-бер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Кaчинcькa, Тeтянa Вaлepiївнa
Теми: папілома
меланома
кров
клінічні показники.
діагностика
Короткий огляд (реферат): Мета роботи - аналіз методів діагностики папілом та меланом в осіб зрілого віку з використанням гістологічного дослідження та показників крові. Дослідження проведено на 12 особах чоловічої та жіночої статі (6 осіб чоловічої статі та 6 осіб жіночої статі) віком 50-65 років. Забір матеріалу для гістологічного дослідження та венозної крові проводилися у проміжку часу з 8.00 до 12.00 в робочі дні тижня. Дослідження показників периферійної крові здійснювали за допомогою гематологічного аналізатора АВХ Micros 60. Статистична обробка результатів проводилась з використанням програми MS Excel 2019. У результаті проведеного дослідження було виявлено, що до найбільш значущих лабораторних показників загального аналізу крові для діагностики та моніторингу на меланому належить: швидкість осідання еритроцитів. В осіб із діагнозом «меланома» вміст лейкоцитів та тромбоцитів в крові характеризувався більшими значеннями, порівняно з чоловіками та жінками із діагнозом «папілома», проте статистично достовірної різниці не виявлено. Гістологічний аналіз зразків тканини з виявленою патологічною зміною дозволив точно визначити тип пухлини та її характер. Папіломи характеризувалися доброякісною природою, маючи характерні ознаки зроговіння та епітеліального росту. Меланоми, які виявились злоякісними утвореннями, характеризувалися незвичайними клітинними змінами (наявні пухлинні клітини), включаючи розподіл, величину та форму ядер клітин.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23864
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
proforuk_2023.pdf2,91 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.