Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23857
Назва: Вплив гормональних препаратів місцевої дії на бактерицидні властивості шкіри
Автори: Боса, Інна Василівна
Приналежність: кафедра фізіології людини і тварин
091 біологія
Бібліографічний опис: Боса І. В. Вплив гормональних препаратів місцевої дії на бактерицидні властивості шкіри : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 091 – біологія / наук. керівник Т. Ф. Поручинська ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 55 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 25-бер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Поручинська, Тетяна Федорівна
Теми: гормональні препарати
бактерицидні властивості шкіри
дерматологічна продукція
косметична продукція
Короткий огляд (реферат): Гормональні препарати часто використовуються для лікування різних медичних станів, включаючи гінекологічні проблеми, акушерську практику та дерматологічні захворювання. Ця дослідницька робота спрямована на вивчення впливу гормональних препаратів на бактерицидні властивості шкіри. Сучасний ринок дерматологічної та косметичної продукції з антибактеріальним та протизапальним впливом на шкіру та слизові оболонки характеризується широким спектром та загальною доступністю для пересічного споживача, що є вкрай небезпечним за умов необдуманого використання таких препаратів, особливо якщо до їх складу входить гормональний компонент. Численні дослідження, присвячені перевагам та недолікам гормональних препаратів останнім часом тісно переплітаються з доказовістю їх безпечності, ефективності та переносимості, відповідно до європейських показників щодо стандартизації та їх сертифікації. Метою нашого дослідження було дослідити вплив гормональних препаратів місцевої дії на бактерицидні властивості шкіри. Висновки отриманого досвіду дозволяють зрозуміти, чи може застосування місцевих гормональних препаратів впливати на природні бактерицидні механізми шкіри, які важливі для її захисту від патогенної мікрофлори. У роботі досліджували вплив гормональних препаратів місцевої дії на бактерицидні властивості шкіри людини. Дослідження проводили у кілька етапів. Перший етап дослідження включав нанесення культури (непатогенного штаму E.coli) на здорову шкіру передпліччя. Наступні етапи включили в себе таку ж схему роботи, лише з впливом гормональних препаратів місцевої дії. За результатами дослідження, яке ми провели після трьох днів гормональної терапії вдалось встановити, що застосування гормональних препаратів місцевої дії чинить короткочасний негативний вплив на бактерицидні можливості шкіри людини.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23857
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Bosa_2023.pdf1,09 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.