Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23856
Назва: Динаміка клініко-біохімічних показників крові та сечі хворих на COVID-19 чоловіків та жінок
Автори: Бідзюра, Дарина Григорівна
Приналежність: кафедра фізіології людини і тварин
091 біологія
Бібліографічний опис: Бідзюра Д. Г. Динаміка клініко-біохімічних показників крові та сечі хворих на covid-19 чоловіків та жінок : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 091 - бioлoгiя / наук. керівник Т. В. Кaчинcькa ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 66 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 25-бер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Кaчинcькa, Тeтянa Вaлepiївнa
Теми: COVID-19
кров
діагностика
біохімічні показники
сеча
Короткий огляд (реферат): Мета роботи - проаналізувати зміни гематологічних показників на фоні COVID-19 інфекції в процесі лікування. Дослідження проведено на 40 особах чоловічої та жіночої статі віком 45±2,1 років. Забір біологічного матеріалу для клінічного тестування проводилися у проміжку часу з 8.00 до 17.00 перед початком стаціонарного лікування в ковідному відділенні та перед випискою. Дослідження показників периферійної крові здійснювали за допомогою гематологічного аналізатора АВХ Micros 30. Статистична обробка результатів проводилась з використанням програми MS Excel 2019. У результаті проведеного дослідження було виявлено що до найбільш значущих лабораторних показників ЗАК для діагностики та моніторингу захворювання на пневмонію середньої тяжкості з підтвердженим діагнозом COVID-19 належать: вміст гемоглобіну, ШОЕ, кількість лейкоцитів та ширина розподілу тромбоцитів в крові. Дослідження біохімічних показників крові пацієнтів демонструє підвищення часу рекальцифікації та зменшення показників загального білка, холестерину та азоту сечовини в крові. Змін в системі виділення за показниками сечі не виявлено, як до початку лікування, так і перед випискою. Аналіз клініко-біохімічних показників крові в осіб із COVID-19 до лікування в стаціонарі та після показав, що більш реактивними на збудник Sars-COV-19 були особи жіночої статі, проте більш повільне відновлення гематологічних показників відмічено в осіб чоловічої статі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23856
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Bidzura_2023.pdf1,46 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.