Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23833
Назва: Вивчення використання різних субстратів для вирощування сіянців дуба в філії «Маневицьке лісове господарство»
Автори: Степасюк, Іван Іванович
Приналежність: Кафедра лісового та садово-паркового господарства
205 лісове господарство
Бібліографічний опис: Степасюк І .І. Вивчення використання різних субстратів для вирощування сіянців дуба в філії «Маневицьке лісове господарство» : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 205 лісове господарство / наук. кер. С. М. Голуб ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк , 2023. 66 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 19-бер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Голуб, Сергій Миколайович
Теми: дуб звичайний
субстрат
грунт
торф
тирса
схожість
Короткий огляд (реферат): Магістерська робота піднімає актуальні питання розробки сучасних елементів технологій вирощування якісного та стійкого садивного матеріалу з використанням новітніх, екологічно безпечних і ефективних прийомів. Від якості садивного матеріалу залежить в цілому ефективність робіт зі штучного відтворення лісових ресурсів, ефективність створення лісових культур у лісовому фонді та ландшафтних культур – у зелених зонах населених пунктів. Велике значення для вирощування сіянців із закритою кореневою системою має вибір субстрату для забезпечення кращого росту сіянцю у контейнері. Найчастіше субстрат готують на основі торфу, перевага надається субстратам, приготовленим із верхового торфу, іноді перехідного, з додаванням мінеральних добрив, компостів, тирси Метою магістерського дослідження було вивчення оптимального складу субстратів контейнерів для вирощування садивного матеріалу дуба звичайного. Об’єктом досліджень було насіння та садивний матеріал дуба звичайного, предметом досліджень – особливості вирощування та формування садивного матеріалу Quercus robur L. у закритому ґрунті та в лісових культурах. Методи дослідження: біометричні – для оцінювання ефективності технологічних прийомів вирощування сіянців із закритою кореневою системою. В дослідженні проаналізувано схожість жолудів дуба звичайного, що вирощуються у контейнерах. Досліджено біометричні показники сіянців дуба звичайного із закритою кореневою системою. Вивчено приживлюваність контейнерних сіянців на лісокультурній площі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23833
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Stepasyuk_2023.pdf730,46 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.