Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23826
Назва: Вплив регуляторів росту на якісні показники сіянців сосни звичайної у філії «Любешівське лісомисливське господарство»
Автори: Комзюк, Олександр Васильович
Приналежність: Кафедра лісового та садово-паркового господарства
205 лісове господарство
Бібліографічний опис: Комзюк О. В. Вплив регуляторів росту на якісні показники сіянців сосни звичайної у філії «Любешівське лісомисливське господарство» : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 205 лісове господарство / наук. кер. С. М. Голуб ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк , 2023. 54 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 19-бер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Голуб, Сергій Миколайович
Теми: Pinus sylvestris L.
стимулятори росту рослин
насіння сосни
садивний матеріал
Короткий огляд (реферат): Висвітлені показники якості насіння сосни звичайної (Pinus sylvestris L.) Наведено результати дослідження впливу регуляторів росту рослин на ростові характеристики сіянців. Дослідження проводили на відкритому майданчику розсадника філії «Любешівське лісове господарство та лісове господарство» ДП «Український ліс». У першому розділі подано відомості про морфолого-біологічні властивості та значення сосни звичайної, про лісонасіннєвий бізнес та вирощування саджанців, а також про використання різноманітних пестицидів, особливо регуляторів росту рослин. У 2-му розділі наголошуємо на характеристиці ДП «Любесівське лісове господарство» ДП «Ліси України», природно-кліматичних умовах регіону, в якому розташований об’єкт обстеження, описі методів обстеження та умов. для їх реалізації. 3-й розділ містить матеріали про вплив регуляторів росту рослин на якість насіння, розвиток кореневої системи обробки та показники росту і маси сіянців сосни звичайної. Оцінки витрат на проростання насіння сосни звичайної розглядаються в розділі 4, а основні вимоги щодо охорони здоров’я та безпеки наведені в розділі 5. Для експерименту використовували препарати Епін екстра, Гумат ультра, Мегафол і Стимпо. Вплив регуляторів росту рослин на насіння вивчали шляхом попередньої обробки насіння водним розчином препарату.Регулятори росту рослин вносили шляхом обприскування та поливу з моменту росту розсади. Серед досліджуваних препаратів найбільшу стимулюючу дію на проростання насіння сосни звичайної виявляв Стимпо. Підживлення розсади регуляторами росту сприяло збільшенню біометричних показників та маси тіла. В результаті застосування препарату Мегафол спостерігалося максимальне збільшення висоти 1 саджанця, діаметра кореневої шийки, довжини кореня та середньої маси порівняно з контролем. Проведені дослідження показують, що при вирощуванні сіянців сосни для підготовки насіння до посіву зручно використовувати препарат Стимпо та біостимулятор Мегафол.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23826
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Komzyuk_2023.pdf645,87 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.