Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23802
Назва: Оцінка ступеня використання типологічного потенціалу насаджень сосни звичайної у свіжому борі Видертського лісництва філії «Камінь-Каширське лісове господарство» ДП «Ліси України»
Автори: Вавренчук, Олег Ігорович
Приналежність: Кафедра лісового та садово-паркового господарства
205 лісове господарство
Бібліографічний опис: Вавренчук О. І. Оцінка ступеня використання типологічного потенціалу насаджень сосни звичайної у свіжому борі Видертського лісництва філії «Камінь-Каширське лісове господарство» ДП «Ліси України» : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 205 лісове господарство / наук. кер. В. В. Андреєва ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк , 2023. 62 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 13-бер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Андреєва, Валентина Вікторівна
Теми: типологічний потенціал
насадження сосни
Короткий огляд (реферат): Сьогодні в Україні велика увага приділяється проблемі відновлення лісових ресурсів та підвищення продуктивності лісів. Серед значного різноманіття деревних порід, які ростуть на території України, одне з чільних місць по праву належить сосні звичайній, на насадження якої припадає близько майже 34% вкритої лісовою рослинністю площі. Проте продуктивність деревостанів сосни звичайної у різних регіонах України неоднакова. З метою розв’язання цієї задачі у кожному регіоні проводять дослідження з удосконалення відновлення лісів та підвищення їх продуктивності. У першому розділі наводяться загальне поняття про лісову типологію та продуктивність деревостанів в Україні, а також догляд за лісом в різні вукові періоди дервостану. Другий розділ містить характеристику об’єкта дослідження, а також основні положення методики досліджень та природнокліматичні умови регіону досліджень. Третій розділ містить аналіз лісорослинних умов Видертського лісництва та визначення типологічного потенціалу насаджень сосни звичайної в умовах свіжого бору Видертського лісництва. Четвертий розділ містить у собі матеріально-грошову оцінку заготовленої деревини при проведенні рубки головного користування. П’ятий розділ висвітлює охорону праці і вимоги безпеки під час лісовпорядних та пошукових робіт. Робота виконана на 56 сторінках друкованого тексту, містить 10 таблиць, проілюстрована 6 рисунками. Загальні висновки з проведених досліджень наведені в кінці роботи, перед списком використаної літератури (35 джерел).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23802
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vavrenchuk_2023.pdf1,3 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.