Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23761
Назва: Оцінка впливу на довкілля діяльності філії «Ківерцівське лісове господарство»
Автори: Нигматулін, Марат Сиринович
Приналежність: Кафедра лісового та садово-паркового господарства
205 лісове господарство
Бібліографічний опис: Нигматуллін М. С. Оцінка впливу на довкілля діяльності філії «Ківерцівське лісове господарство» : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 205 лісове господарство / наук. кер. Ю. Л. Рибак ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк , 2023. 63 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 11-бер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Рибак, Юлія Леонідівна
Теми: оцінка впливу на довкілля
лісове господарство
рубки
викиди
атмосферне повітря
відходи
грунтовий покривгрунтовий покрив
біорізноманіття
акустичний вплив
Короткий огляд (реферат): У даній кваліфікаційній роботі подані результати досліджень, які стосуються оцінки впливу на довкілля планованої діяльності зі спеціального використання лісових ресурсів в порядку проведення суцільних рубок головного користування на території філії «Ківерцівське лісове господарство». Представлені результати оцінки факторів довкілля, що зазнають впливу при плановій діяльності, а саме суцільних рубках головного користування. Проаналізовані технологічні операції, що впливають на стан навколишнього природного середовища і оцінений можливий вплив на довкілля. У першому розділі було вивчено вплив лісогосподарської діяльності на довкілля, вказані основні причини знеліснення та описано негативні наслідки, які виникають внаслідок суцільних рубок. Другий розділ містить характеристику обєкта дослідження, а також основні методи досліджень, опис регіону дослідження. У третьому розділі проведено оцінку впливу на довкілля суцільної рубки головного користування на території філії «Ківерцівське лісове господарство». Досліджено вплив лісогоподарської діяльності на атмосферне повітря, грунти та водні ресурси, поводження з відходами, природно-заповідний фонд та навколишнє соціальне середовище. Четвертий розділ містить у собі матеріально-грошову оцінку лісосіки та економічну вартість збитків у вигляді податків. Пятий розділ описує вимоги охорони праці під час проведення лісозаготівельних робіт. Загальні висновки з проведених досліджень наведені в кінці роботи, перед списком використаної літератури (51 джерело) Кваліфікаційна робота виконана на 63 сторінках друкованого тексту, містить 10 робочих таблиць, 12 ілюстрацій.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23761
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Nygmatullin_2023.pdf1,47 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.