Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23737
Назва: Характеристика та охоронні заходи лісових ресурсів філії «Сарненське лісове господарство»
Автори: Лясковець, Федір Васильович
Приналежність: Кафедра лісового та садово-паркового господарства
205 лісове господарство
Бібліографічний опис: Лясковець Ф.В. Характеристика та охоронні заходи лісових ресурсів філії «Сарненське лісове господарство» : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 205 лісове господарство / наук. кер. С. М. Голуб ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 54 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 7-бер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Голуб, Сергій Миколайович
Теми: рубки лісу
деревостан
лісовідновлення
Короткий огляд (реферат): Проведення реформи лісового господарства передбачає впровадження сучасних методів управління, стимулювання сталого використання лісів та збереження біорізноманіття. Важливо вдосконалити систему ліцензування та контролю за вирубкою лісу, забезпечити участь громадськості у процесах управління лісами та прийняття рішень. Залежно від умов природо-кліматичного характеру зростання лісогосподарських деревних порід екологічні заходи повинні мати певну відмінність у варіантах вирощування і догляду за деревними рослинами. Значне збільшення обсягів заготівлі деревини у процесі суцільних рубок лісогосподарств пов'язано погіршенням рівня санітарного стану лісів, що призводить до процесів суцільно-санітарних рубок та варіантів подальшого лісовідновлення. Різке зростання рівня рубок однозначно зв'язане з зміною клімату та відповідними природними катаклізмами, такими як буреломи. У першому розділі магістерської роботи було проведено детальний аналіз стану досліджуваної проблеми та природно-кліматичні умови району досліджень. В другому розділі наведено проведення планової діяльності у філії «Сарненське лісове господарство» і використання лісових ресурсів. Третій розділ присвячений оцінці впливу рубок на екологічний стан навколишнього середовища, аналізу діяльності лісового господарства і відтворенню лісів. В кінці роботи наведені загальні висновки, які були зроблені на основі проведених досліджень, а також приведений список використаних джерел літератури.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23737
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Lyaskovets_2023.pdf1,37 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.