Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23173
Назва: Методи розв’язування олімпіадних і конкурсних задач з математики
Автори: Бушев, Дмитро Миколайович
Федуник-Яремчук, Оксана Володимирівна
Соліч, Катерина Василівна
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Бібліографічний опис: Бушев Д. М., Федуник−Яремчук О. В., Соліч К. В. Методи розв’язування олімпіадних і конкурсних задач з математики: методичні вказівки з дисципліни “Методи розв’язування олімпіадних і конкурсних задач з математики” для студентів, які навчаються за спеціальностями 014 Середня освіта (Математика), 111 Математика / Волинський національний університет імені Лесі Українки, факультет інформаційних технологій і математики, кафедра математичного аналізу та статистики. Луцьк, 2023. 70 c.
Дата публікації: чер-2023
Дата внесення: 27-лис-2023
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
УДК: 511.1
Теми: олімпіадні і конкурсні задачі з математики
подільність
метод розкладу на множники
метод математичної індукції
теорема про ділення з остачею
рівняння в цілих числах
Короткий огляд (реферат): Методичні вказівки призначені для методичного забезпечення лекційних, практичних занять, самостійної та дистанційної роботи студентів в рамках курсу ,,Методи розв’язування олімпіадних і конкурсних задач з математики”. Викладено найпростіші та основні методи розв’язання задач на подільність та приклади їх застосування. Мета розробки – підготовка студентів до викладання математики в класах, де цей предмет є профілюючим, навчання умінням і навичкам розв’язувати задачі, які найчастіше пропонуються для розв’язання на олімпіадах і турнірах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23173
Перелік літератури: 1. Назаренко О.М., Панченко Т.І. Елементи теорії чисел. Суми: Видавництво Сумського державного університету, 2003. 204 с.
2. Завало С.Т., Левіщенко С.С., Пилаєв В.В., Рокіцкій І.А. Алгебра і теорія чисел: Практикум. Частина 2. К.: Вища школа, 1986. 264 с.
3. Бельский А.А. Калужнин Л.А. Деление с остатком. К.: Вища школа, 1977. 71с.
4. Мерзляк А.Г., Номіровський Д.А., Полонський В.Б., Якір М.С./ Алгебра і початки аналізу: початок вивчення на поглиб. рівні з 8 кл., проф. рівень : підруч. для 10 кл. закладів загальної середньої освіти. Х.: Гімназія, 2018. 512 с.
5. А.Г. Мерзляк, Д.А. Номіровський, В.Б. Полонський та ін. / Алгебра і початки аналізу : початок вивчення на поглиб. рівні з 8 кл., проф. рівень: підруч. для 11 кл. закладів загальної середньої освіти. Х.: Гімназія, 2019. 304 с.
Тип вмісту: Methodical recommendations
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FITM)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
metrec.pdf1,55 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.