Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22997
Назва: Операція «Захід»: депортації населення Західної України у віддалені райони СРСР
Автори: Паращинець, Андрій Миколайович
Бібліографічний опис: Паращинець А. М. Операція «Захід»: депортації населення Західної України у віддалені райони СРСР : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра (магістра) : спец. 032 – історія та археологія / наук. кер. М. М. Кучерепа. Луцьк : Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022. 82 с.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 8-лис-2023
Науковий керівник: Кучерепа, Микола Михайлович
Теми: Західна Україна
МВС
МДБ
НКВС
операція «Захід»
Організація українських націоналістів (ОУН)
пенітенціарна система
північні райони СРСР
репресія
Сибір
спецкомендатура,
спецпоселення
спецпоселенці
Українська повстанська армія (УПА).
Короткий огляд (реферат): У магістерській роботі на основі узагальнення опублікованих джерел комплексно досліджено особливості генезису, планування, перебігу та наслідків депортаційної операції «Захід» восени 1947 р. Робота містить вступ, три розділи, висновки, список використаних джерел та додатки. У вступі представлено обґрунтування актуальності проблеми дослідження, сформульовано мету та дослідницькі завдання роботи, наукову новизну одержаних у роботі результатів та практичне значення дослідження. Робота ґрунтується на загальнонаукових і спеціальних методах наукових досліджень. У розділі 1 «Історіографія та джерельна база» висвітлено стан наукової розробки теми, джерельну базу дослідження. Джерельною базою дослідження є документи iз архівних зiбрань тa мaсив опублiковaних мaтерiaлiв. Розділ 2 присвячений організаційно-структурним особливостям депортаційних заходів. У розділі 3 висвітлено особливості і наслідки проведення операції «Захід». У висновках підведено підсумок і зроблено узагальнення проведеного дослідження та отриманих результатів. Список використaних джерел містить 56 позицій. У додатках подано документи карально-репресивних органів, що стосуються теми дослідження та фотодокументи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22997
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
paraschynec.pdf603,13 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.