Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22994
Назва: Більшовицький тоталітарний режим на Сокальщині у 1939–1941 рр. (суспільно-політичний аспект)
Автори: Ярема, Оксана Михайлівна
Бібліографічний опис: Ярема О. М. Більшовицький тоталітарний режим на Сокальщині у 1939–1941 рр. (суспільно-політичний аспект). : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра (магістра) : спец. 032 – історія та археологія / наук. кер. О. Н. Гаврилюк. Луцьк : Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021. 79 с.
Дата публікації: 2021
Дата внесення: 8-лис-2023
Країна (код): UA
Науковий керівник: Гаврилюк, Олександр Никифорович
Теми: Сокальщина
спогади
тоталітарний режим
суспільно-політичне життя
органи влади
репресії
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано національну історіографію теми, охарактеризовано основні види джерел, використані для написання роботи, її теоретико-методологічні засади. Висвітлено радянізаційні процеси впродовж осені 1939 – червня 1941 рр. у суспільно-політичному житті Сокальщини як територіальної частини Львівщини. Розглянуто прихід на територію регіону більшовицького режиму та формування тут державно-політичних структур нової влади. Показано створення та діяльність тимчасових органів влади як чинника запровадження сталінської тоталітарної системи. Звернена увага на те, що їх робота здійснювалася під неухильним контролем партійних і радянських органів, репресивно-каральної машини СРСР. Охарактеризовано впровадження на Сокальщині складників радянського політичного режиму: партійних і державних структур, профспілкових, комсомольських та піонерських організацій, суду, прокуратури. Показано шляхи й методи діяльності партійних і радянських органів влади стосовно утвердження радянської системи в регіоні. Розкрито масштаби і напрями масових репресій проти населення Сокальщини як засобу забезпечення панування тут радянського тоталітаризму. На основі спогадів очевидців і учасників подій 1939–1941 рр. висвітлено ставлення місцевого населення до утвердження в регіоні більшовицького тоталітарного режиму, його загалом негативного сприйняття.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22994
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
yarema.pdf400,54 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.