Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22906
Назва: Експозиційно-виставкова робота музеїв
Автори: Чибирак, Світлана Вікторівна
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Бібліографічний опис: Чибирак С. В. Експозиційно-виставкова робота музеїв : нормативний освітній компонент підготовки бакалавра галузь знань 02 «Культура і мистецтво» спеціальність 027 «Музеєзнавство, памʼяткознавство» освітня програма «Музейний менеджмент, культурний туризм» : методичні рекомендації / Волинський національний університет імені Лесі Українки, кафедра музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності. Луцьк, 2023. 50 с.
Дата публікації: 27-вер-2023
Дата внесення: 17-жов-2023
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
УДК: 069.5(072)
Теми: експозиція
виставка
музей
методи побудови експозиції
Короткий огляд (реферат): ОК «Експозиційно-виставкова робота музеїв» належить до переліку нормативних навчальних дисциплін і спрямована на: ознайомлення здобувачів вищої освіти із експозиційною та виставковою роботою музеїв; визначення ролі експозиційно-виставкової роботи в діяльності музейних закладів; знання основних етапів побудови експозиції в музеї, а саме: наукового, художнього та технічного проектування музейної експозиції; отримання практичних навичок створення музейної виставки та вміння будувати музейну комунікацію; знання способів використання експозиції для освіти (самоосвіти), виховання, організації вільного часу; розуміння ролі виставкової діяльності у музейній роботі. Метою є комплексне узагальнення здобувачами вищої освіти теоретичних основ експозиційної та виставкової діяльності у музеї та застосування практичних знань та вмінь у професійній діяльності. Завдання: опанувати понятійний апарат та сутність експозиційної роботи музеїв; орієнтуватись у сучасних підходах та тенденціях експозиційно-виставкової діяльності музеїв; використовувати методику проєктування та створення експозицій музеїв різного профілю; виявляти потреби відвідувача у виставці та визначати її актуальність на ринку культурних товарів та послуг; ознайомитись з інститутом кураторства та його особливостями в українському культурному просторі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22906
Тип вмісту: Methodical recommendations
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
metod.pdf900,29 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.