Please use this identifier to cite or link to this item: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22880
Title: Аналітична економіка: курс лекцій
Authors: Бортнік, Світлана Миколаївна
Affiliation: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Bibliographic description (Ukraine): Бортнік С. М. Аналітична економіка: курс лекцій для здобувачів освіти освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр», спеціальності 051 «Економіка», освітньо-професійної програми «Економіка довкілля і природних ресурсів», галузі знань – 05 Соціальні та поведінкові науки. Луцьк: 2023. 176 с.
Issue Date: Sep-2023
Date of entry: 6-Oct-2023
Publisher: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Country (code): UA
UDC: 316.4.063 (07.034)
Keywords: аналітична економіка
аналітичний звіт
Abstract: Курс лекцій призначений для студентів економічних спеціальностей з метою формування системи знань та практичних навичок проведення економічного аналізу чинників, основних напрямів господарської діяльності суб’єктів господарювання та підготовки аналітичних звітів. У даному курсі розглядаються сучасні підходи до аналізування економічних процесів на макрорівні, а також основи наукового забезпечення економічного аналізу а підходи до розрахунку кількісних показників для визначення: обсягів, структури та динаміки економічних відносин в країні та між країнами; якісної оцінки окремих операцій у сфері економічної діяльності, впливу глобалізації на рівень і розвиток економічних процесів країни тощо. Аналітична економіка вивчає методичні підходи до аналізу економічної активності домогосподарств, підприємств, державного сектору, а також ключові економічні показники господарської діяльності населення, підприємств, урядових інституцій. Окрема увага приділена параметрам оцінювання ефективності функціонування національної економіки, економіки міста та територіальних громад. Розглянуто алгоритм підготовки та презентації аналітичних звітів тощо. Викладені та проаналізовані глобальні тенденції інтеграції національної економіки у міжнародний простір.
Description: Рекомендовано студентам денної та заочної форм навчання освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр», спеціальності 051 «Економіка», освітньо-професійної програми «Економіка довкілля і природних ресурсів», галузі знань – 05 Соціальні та поведінкові науки.
URI: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22880
Content type: Course of lectures
Appears in Collections:Навчально-методичні матеріали (FEU)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
AE_bortnik.pdf2,91 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.