Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22839
Назва: Етнокультура – сила, що єднає
Інші назви: Kultura etnichna – siła jednocząca
Автори: Коменда, Ольга Іванівна
Чуріна, Ольга Григорівна
Приналежність: Волинський фаховий коледж культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського Волинської обласної ради
Луцька музична школа №1 імені Ф. Шопена
Бібліографічний опис: Етнокультура – сила, що єднає: альбом матеріалів проєкту «Спільна культурна спадщина: відродження фольклору на українсько-польському прикордонні / упорядники Ольга Коменда, Ольга Чуріна. Луцьк: Тенета, 2023. 134 с.
Kultura etnichna – siła jednocząca : album z materiałami z projektu „Wspólne dziedzictwo kulturowe: odrodzenie folkloru na pograniczu ukraińsko-polskim” / kompilatory Olha Komenda, Olha Churina.Łuck: Teneta, 2023. 134 s.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 27-вер-2023
Видавництво: Тенета
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Луцьк
УДК: 398.81:784](477.82)(075.8)
Теми: етнокультура
культурна спадщина
фольклор
українсько-польське прикордоння
Короткий огляд (реферат): До альбому увійшли пісні, ігри та їхні описи, зібрані, транскрибовані та прокоментовані в межах реалізації проєкту «Спільна культурна спадщина: відродження фольклору на українсько-польському прикордонні», що фінансувався Європейським Союзом в межах Програми транскордонного співробітництва ЄІС Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Альбом включає нотні і текстові матеріали, які є результатом роботи польських та українських етнографів, та короткі відомості про носіїв фольклору та етнографів проєкту. Мета проєкту – збільшення привабливості культурної спадщини українськопольського прикордоння шляхом активізації досліджень та промоції фольклорних традицій в обох регіонах, їх відтворення та передачі наступним поколінням, демонстрації позитивного впливу фольклору на емоційний стан людини. Записи велися на окремих вибраних локаціях Волинської області (Україна) та Люблінського воєводства (Польща). Вони використовувалися в процесі діяльності Літньої мистецької етношколи (11-18.06.2023, Воля-Угруська, Польща) та в програмі транскордонного фестивалю «Етнокультура – сила, що єднає» (17,25.06.2023, Луцьк, Україна). Дослідження наспівів, зафіксованих у результаті виконання завдань проєкту «Спільна культурна спадщина: відродження фольклору на українсько-польському прикордонні», підтвердило спільність цілого ряду ритмоструктурних типів, спостережених на території великого мелодіалектного ареалу, що простягається масивом Західного Полісся та Західної Волині, включно з землями українсько-польського прикордоння. З метою збереження автентичності, зібрані пісні та ігри викладені мовою оригіналу. Альбом призначений для широкого кола читачів – виконавців етнічної музики, викладачів, студентів мистецьких закладів освіти, усіх поціновувачів фольклорної мистецької спадщини.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22839
Тип вмісту: Musical Score
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FKiM)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zbirnyk.pdf13,28 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.