Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22711
Назва: Деякі проблеми індивідуального запобігання кримінальних правопорушень щодо персоналу колоній
Автори: Зарадюк, Зоряна Валентинівна
Карпінська, Наталія Володимирівна
Бібліографічний опис: Зарадюк З. В., Карпінська Н. В. Деякі проблеми індивідуального запобігання кримінальних правопорушень щодо персоналу колоній. Дніпровський науковий часопис публічного управління, психології, права. 2023. Вип. 3. С. 140-144. DOI : https://doi.org/10.51547/ppp.dp.ua/2023.3.22.
Журнал/збірник: Дніпровський науковий часопис публічного управління, психології, права
Випуск/№ : 3
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 4-вер-2023
Видавництво: Видавничий дім «Гельветика»
Країна (код): UA
DOI: https://doi.org/10.51547/ppp.dp.ua/2023.3.22
УДК: 343.83:343.851
Теми: запобігання кримінальних правопорушень
кримінальні правопорушення
установа виконання покарань
засуджений
запобіжна діяльність
Діапазон сторінок: 140-144
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено проблеми, що впливають на ефективність індивідуального запобігання кримінальним та іншим правопорушенням, які вчиняються персоналом колоній у сфері виконання покарань України. Визначено об’єкти запобіжної діяльності та висловлено думку про те, що варто виокремити індивідуальне запобігання кримінальним правопорушенням у самостійний вид запобіжної діяльності. Виділено основні проблеми, що впливають на ефективність індивідуального запобігання кримінальним та іншим правопорушенням, які вчиняються персоналом колоній у сфері виконання покарань України. Вказано, що ефективність позитивного впливу вербальних методів на особистість правопорушника є очевидною і має стати одним із засобів удосконалення прикладних засад індивідуального запобігання кримінальним та іншим правопорушенням з боку державної кримінально-виконавчої служби України та його міжрегіональних управлінь. Ще однією проблемою, що пов’язана з наданням допомоги потенційним правопорушникам є відсутність у значної кількості осіб з числа персоналу колоній власного житла. У зв’язку з цим, є необхідним завданням держави затвердити програму щодо підвищення соціального захисту персоналу місць позбавлення волі на рівні Верховної Ради України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22711
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FYu)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ppp.dp.ua.2023.3.22.pdf298,59 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.