Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22638
Назва: Психологія (Вікова, педагогічна та спеціальна психологія)
Автори: Кордунова, Наталія Олександрівна
Бібліографічний опис: Кордунова Н. О. Психологія (Вікова, педагогічна та спеціальна психологія) : методичні рекомендації до практичних занять / Волинський національний університет імені Лесі Українки, факультет психології, кафедра педагогічної та вікової психології. Луцьк : ФОП Мажула Ю. М., 2023. 40 с.
Дата публікації: бер-2023
Дата внесення: 31-лип-2023
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
Теми: психологія
основи психології
вікова психологія
педагогічна психологгія
спеціальна психологія
Короткий огляд (реферат): Метою розроблених методичних рекомендацій до практичних занять з вікової психології є ознайомлення здобувачів освіти з віковою мінливістю психіки людини, симптоматикою криз вікового розвитку, соціальною ситуацією розвитку, провідною діяльністю, психічними новоутвореннями вікових періодів, зони актуального й перспективного розвитку , що допоможе їм зрозуміти принципи, механізми, закономірності й особливості формування та розвитку людської особистості. Педагогічна психологія дозволяє озброїти здобувачів освіти знаннями про специфіку педагогічної діяльності і ролі вчителя як організатора навчально-виховного процесу, аналізувати психологічні аспекти процесів навчання і виховання підростаючої особистості. Спеціальна психологія має на меті узагальнити знання про дітей з особливими потребами, ознайомити здобувачів освіти з особливостями розвитку дітей із порушеннями в розвитку, вміти аналізувати особливості порушень і застосовувати прийоми роботи з ними. Методичні рекомендації містять завдання практичних робіт відповідно до навчальної програми. Організація роботи здобувачів освіти передбачає ведення словника психологічних термінів з кожної теми, підготовку відповідей на контрольні запитання та завдання, розвʼязання проблемних і творчих завдань. Питання для самоконтролю передбачають уміння відстежувати закономірності та фактори, які характеризують та зумовлюють вікову динаміку розвитку психіки, формування вміння обґрунтовувати методи навчання і виховання дітей різного віку. Видання містить теоретичні завдання з курсу, питання для самоконтролю, тестові та практичні завдання, термінологічний словник, список рекомендованої літератури, які потребують глибокого вивчення проблем, що передбачені змістом практичних занять з курсу. Методичні рекомендації призначені для здобувачів освіти денної та заочної форми навчання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22638
Тип вмісту: Methodical recommendations
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Psyhol_vik_ped_cgtts_metod_rek.pdf566,69 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.