Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22637
Назва: Психологія (Основи психології)
Автори: Кордунова, Наталія Олександрівна
Бібліографічний опис: Кордунова Н. О. Психологія (Основи психології) : методичні рекомендації до практичних занять / Волинський національний університет імені Лесі Українки, факультет психології, кафедра педагогічної та вікової психології. Луцьк : ФОП Мажула Ю. М., 2023. 41 с.
Дата публікації: бер-2023
Дата внесення: 31-лип-2023
Країна (код): UA
Теми: психологія
основи психології
Короткий огляд (реферат): Метою розроблених методичних рекомендацій до практичних занять з курсу Психологія (Основи психології) є ознайомлення здобувачів освіти з особливостями психіки, свідомості, розвитку особистості, її пізнавальних та емоційно-вольових властивостей, індивідуальних особливостей; базовими науковими поняттями психології в її внутрішніх зв’язках; детермінованістю психічних явищ в плані розвитку; розширення й поглиблення загально психологічних й про¬фесій¬но-психологічних знань як базових в процесі формування майбутнього спеціаліста; створення у здобувачів освіти розуміння єдності, цілісності, взаємо¬зв’язку всіх психічних явищ, їх механізмів та закономірностей як невід’ємних складників повноцінного психічного розвитку, показати значення нерозривності формування особистості та індивідуальності з їх соціальним оточенням, соціальними групами й колективами, що допоможе їм глибше зрозуміти закономірності психічного життя людини й особливості формування та розвитку людської особистості. Основні завдання полягають у тому, щоб навчити здобувачів освіти оволодіти науковими базовими поняттями, що складають предмет, закономірності, зміст та структуру психології, методами та методиками дослідження психічних явищ; сут¬тєвих закономірностей особистості її формування; структури інди¬відуальності характеру, обдарованості й шляхи їх роз¬витку; типів і структури інтелекту, його дослід¬жен¬ня та розвиток. Методичні рекомендації містять завдання до практичних занять для здобувачів освіти з дисципліни Психологія (Основи психології). Організація роботи здобувачів освіти передбачає ведення словника психологічних термінів з кожної теми, підготовку відповідей на контрольні запитання та завдання, анотації наукових джерел, а також розв´язання творчих завдань, які передбачають розвиток вміння застосовувати здобуті теоретичні знання в практичній діяльності. Видання містить теоретичні завдання з курсу Психологія (Основи психології), питання для самоконтролю, тестові завдання, теми рефератів, термінологічний словник, список рекомендованої літератури, які потребують глибокого вивчення проблем, що передбачені змістом практичних занять з курсу. Методичні рекомендації призначені для здобувачів освіти денної та заочної форми навчання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22637
Тип вмісту: Methodical recommendations
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pcyhol_osn_metod23.pdf692,03 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.