Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22311
Назва: Опитувальник "Оцінка якості вторинної профілактики серцево-судинної патології"
Автори: Ягенський, Андрій Володимирович
Сітовський, Андрій Миколайович
Бєлікова, Наталія Олександрівна
Індика, Світлана Ярославівна.
Бібліографічний опис: Опитувальник "Оцінка якості вторинної профілактики серцево-судинної патології" : а. с. № 117934 / А. В. Ягенський, А. М. Сітовський, Н. О. Бєлікова, С. Я.Індика. № с202301448 ; заяв. 08.03.2023 ; опубл. 07.04.2023, Бюл. № 75.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 4-тра-2023
Країна (код): UA
Теми: опитувальник
вторинна профілактика
серцево-судинна патологія
комплаєнс
Короткий огляд (реферат): Метою опитувальника є оцінка стану здоров'я пацієнтів, які перенесли інфаркт чи інсульт, а також, виявлення ризику можливих ускладнень й оцінка на цій основі обізнаності та прихильності до модифікації факторів ризику повторного інфаркту міокарда й інсульту. Інформація, отримана у результаті опитування може використовуватись лікарями й фізичними терапевтами у подальшому виборі лікування, реабілітації та запобіганні ускладнень через ризик повторного інфаркту міокарда й інсульту. Крім того, аналіз результатів дослідження дасть змогу реально оцінити ситуацію у якій знаходяться люди, які перенесли вказані захворювання та розробити заходи по модифікації факторів ризику, акцентувати увагу на слабких ланках їх комплаєнсу що до модифікації факторів ризику повторного інфаркту міокарда й інсульту. Опитувальник складається з пояснювальної записки, письмової інформованої згоди пацієнта, запитань блоку статистичних даних та запитань основного блоку. У пояснювальній записці зазначено мету опитування та важливість отриманих даних для подальшої розробки стратегії лікування та реабілітації пацієнта. Усі учасники дають письмову згоду на участь у опитуванні відповідно до основних положень «Правил етичних принципів проведення наукових медичних досліджень за участю людини», затверджених Гельсінською декларацією (1964-2013 рр.). У блоці статистичних даних зазначають вік, стать, рівень освіти, сімейний стан, професійну зайнятість й економічний статус пацієнта. У основному блоці пацієнт відмічає усі немедикаментозні заходи, яких він дотримується, а також відповідає на запитання, які дають змогу оцінити обізнаність й прихильність до медикаментозного лікування, модифікації факторів ризику – паління, алкоголь, нераціональне харчування й надмірна вага, стрес, гіподинамія, можливі причини порушення терапевтичного режиму, взаємовідносини із лікарем та родичами й можливі бар’єри ефективної взаємодії. Структура та зміст питань формувалися таким чином, щоб відповіді відображали поведінку пацієнтів щодо прийому ліків, обізнаності, модифікації способу життя, самоконтролю, мотивації до взаємодії. Респонденту заздалегідь пояснюють правила заповнення та особливості окремих запитань. Усі питання зачитує інтерв’юер. При заповненні опитувальника пацієнту пропонують самостійно відповісти на запитання у присутності інтерв’юера. В окремих питаннях інтерв’юер зачитує варіанти відповідей. В окремих питаннях варіанти відповіді не зачитують, а очікують на спонтанну відповідь, а також пацієнт може вказати свій варіант відповіді. По кожному питанню розроблено детальну інструкцію для інтерв’юера. Якщо пацієнт сам не може відповісти на запитання, це можуть зробити його близькі. При цьому описують причину. Тривалість опитування не обмежують у часі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22311
Тип вмісту: Other
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FM)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
an_ascape.pdf1,17 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.