Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22163
Назва: Методичні рекомендації для практичної роботи за ОК «Ресурсознавство лікарських рослин» для студентів V курсу спеціальності «Фармація, промислова фармація»
Автори: Сметаніна, Катерина Іванівна
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Бібліографічний опис: Методичні вказівки для практичної роботи за ОК "Ресурсознавство лікарських рослин» для студентів У курсу спеціальності 226 "Фармація, промислова фармація" / уклад. К.І. Смета-ніна. Луцьк, 2023. 71 с.
Дата публікації: 28-бер-2023
Дата внесення: 5-кві-2023
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Луцьк
УДК: 615.58(075.8)
Теми: ресурсознавсто
лікарські рослини
фармація
Короткий огляд (реферат): Курс «Ресурсознавство лікарських рослин» є завершальним етапом ботанічної освіти спеціаліста фармацевта, в той же час воно є продовженням фармакогнозії, оскільки створення нових ефективних фітопрепаратів і їх впровадження в медичну практику не можливе без вивчення відповідної сировинної бази. Освіта фармацевта передбачає вивчення не всіх, а лише окремих аспектів ботанічного ресурсознавства, які стосуються офіцинальних лікарських рослин. У лекційному курсі студенти отримують знання теоретичних основ ресурсознавства, принципів оцінки та обліку запасів лікарської рослинної сировини, характеристику рослинного покриву України, правила заготівлі, сушіння і зберігання лікарської рослинної сировини, аспекти охорони лікарських рослин. Практичні заняття включає діагностику домішок лікарських рослин, ідентифікацію рідкісних видів та таких, що охороняються. На цих заняттях студенти навчаються оцінювати флористичний склад певних територій з урахуванням наступної можливості заготівлі окремих видів рослин. На заняттях з картування запасів лікарських рослин студенти навчаються працювати з різними картографічними матеріалами, використовувати їх для планування заготівлі і обліку запасів лікарських рослин. На заняттях з обліку запасів сировини лікарських рослин студенти навчаються обирати методи обліку запасів і розв’язують розрахункові задачі. На заняттях з охорони природи студенти навчаються організовувати заходи з охорони дикорослих рослин, складати обґрунтування до організації приписних угідь, визначати території, що охороняються. Методичні вказівки складені для безпосередньої роботи на практичних заняттях та підготовки до занять. Навички заготівлі, сушіння, зберігання і обліку запасів лікарської рослинної сировини включені в програму Державного іспиту з фармакогнозії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/22163
Тип вмісту: Methodical recommendations
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FChem)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
smetanina_resurs.pdf1,12 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.