Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21725
Назва: Зооніми Волинського Полісся, ідентичні з офіційними іменами та їхніми варіантамти
Автори: Нестерчук, Оксана Григорівна
Бібліографічний опис: Нестерчук О. Г. Зооніми Волинcького Полісся, ідентичні з офіційними іменами та їхніми варіантами. Onomastyka na pograniczach językowo-kulturowych / redakcja naukowa M. Kojder, M. Olejnik. Lublin : Wydawnictwo uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, 2017. S. 83–89.
Дата публікації: вер-2017
Дата внесення: 23-січ-2023
Теми: зооніми
варіанти та імена
клички тварин
офіційні імена
Короткий огляд (реферат): У статті робимо спробу виявити зооніми, ідентичні з власними іменами та їхніми варіантами, вживаними серед жителів Волинського Полісся. Роблячи спробу виявити та класифікувати зооніми (найчастіше це клички собак, котів, корів), які утворені від власних імен та варіантів, виділяємо підгрупи. Такі оніми поділяємо на клички тварин утворені: 1) від особових імен та варіантів жителів Волинського Полісся; 2) від запозичених імен з інших мов, якими найчастіше називають молоде покоління та дітей; 3) шляхом зросійщення варіантів імен; 4) від імен іншомовного походження, якими не називають жителів цього регіону.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21725
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FFG)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zoonimy_2017.pdf232,67 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.