Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21616
Назва: Проєктний підхід в методології досліджень наук про Землю.
Автори: Фесюк, Василь Олександрович
Мороз, Ірина Анатоліївна
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки, професор, завідувач кафедри кафедри фізичної географії географічного факультету, доктор географічних наук
Луцький національний технічний університет, доцент кафедри МтаПФКМ, кандидат хімічних наук
Бібліографічний опис: Фесюк В., Мороз І. Проєктний підхід в методології досліджень наук про Землю. Міждисциплінарні інтеграційні процеси у системі географічної, туризмологічної та екологічної науки : III Міжнар. наук.-практ. конф., присвячена 30-літтю утворення кафедри географії України і туризму Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка (4–5 жовтня 2022 р.). Тернопіль, 2022. С. 35-36.
Конференція/захід: Міждисциплінарні інтеграційні процеси у системі географічної, туризмологічної та екологічної науки
Дата публікації: 5-жов-2022
Дата внесення: 28-гру-2022
Видавництво: Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
Країна (код): UA
Теми: методологія
науки про Землю
проєкт
проєктний підхід
Діапазон сторінок: 35-36
Короткий огляд (реферат): Реалії розвитку суспільства, суспільних відносин та науки в наш час змушують переглянути підходи до традиційної методології наукових досліджень. З’являються нові підходи, що вимагають перебудови концепції організації самого дослідницького процесу. Не обходить ця тенденція і науки про Землю. Особливо, коли мова йде про регіональний і локальний рівень дослідження. Одним із таких підходів є проєктний підхід. Він стає чимдалі поширенішим методом вирішення різноманітних завдань та реалізації стратегій в різноманітних галузях людської діяльності. В найбільш загальному випадку під проєктом розуміють послідовність взаємопов'язаних операцій, спрямованих на досягнення важливого конкретного результату протягом обмеженого часу при встановлених ресурсних обмеженнях.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21616
Перелік літератури: 1. Кирильчук А.А., Наконечний Ю.І. Методологія та організація досліджень в науках про Землю. Львів: Видавництво ЛНУ ім. Івана Франка, 2021. 214 с.
2. Кустовська О.В. Методологія системного підходу та наукових досліджень: Курс лекцій. Тернопіль: Економічна думка, 2005. 124 с.
3. Фесюк В.О. Методологія і організація наукових досліджень: навчальний посібник. Луцьк: ПП Іванюк В.П., 2022. 126 с.
Тип вмісту: Conference Abstract
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FGEO)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
metodology.pdf315,84 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.