Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21405
Назва: Фактчекінг в Україні: провідні технології та стратегії розвитку
Автори: Косюк, Оксана Михайлівна
Бібліографічний опис: Косюк О. М. Фактчекінг в Україні: провідні технології та стратегії розвитку. Multidisciplinary scientific notes. Theory, history and practice : Proceedings of the VI International Scientific and Practical Conference, Edmonton, Canada, November 01 – 04, 2022. Edmonton, 2022. PP. 227-231.
Конференція/захід: Multidisciplinary scientific notes. Theory, history and practice
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 22-лис-2022
Країна (код): UA
Теми: факт
фейк
ЗМІ
фактчекінг
журналістика
Україна
Діапазон сторінок: 227-231
Короткий огляд (реферат): Фактчекінгові засоби масової інформації – явище доволі нове, тому їх кількість поки не значна, хоча й за кордоном більша, ніж в Україні, бо у нас це явище не зароджувалося, а ширилось за аналогами. Тим не менше, серед вітчизняних медіа можна виокремити п'ять проєктів, що спеціалізуються на перевірці даних: «VoxUkraine (Антологія Брехні) від VoxCheck», «StopFake», «По той бік новин», «НотаЄнота» «БезБрехні» та «Детектор медіа». Підвидом такого ЗМІ слід вважати телевізійну програму «АнтиЗомбі», яка продукується каналом ICTV та розвінчує фейкові вкиди, переважно про російсько-українську війну (2014-2022 рр.). Спробуємо відслідкувати провідні технології й стратегії діяльності національних фактчекінгових конгломератів, акцентуючи спільне й відмінне. Для цього задіємо необхідні методи: контент-аналіз, порівняння, моделювання, вивчення джерел тощо.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21405
Тип вмісту: Conference Abstract
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FFG)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
kosiuk_faktch.pdf177,19 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.