Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21274
Назва: Силабус археологічної практики
Автори: Рудянин, Іван Петрович
Бібліографічний опис: Рудянин І. П. Силабус археологічної практики підготовки бакалавра спеціальності 027 Музеєзнавство, пам’яткознавство освітньо-професійної програми «Музейний менеджмент, культурний туризм» / Волинський національний університет імені Лесі Українки, факультет історії, політології та національної безпеки, кафедра історії України та археології. Луцьк, 2022. 11 с.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 16-лис-2022
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
Теми: археологія
розкопки
Короткий огляд (реферат): Анотація практики Археологічна практика здобувачів вищої освіти спеціальності 027 «Музеєзнавство, памʼяткознавство» є невідʼємною складовою навчального процесу. Під час практики здобувачі вищої освіти мають поглибити знання з курсів «Археологія», «Україна: історія, культура, ментальність», «Історія Європи» та «Спеціальні історичні дисципліни» (пререквізити), сформувати практичні навички та вміння, пов’язані з польовими археологічними роботами, основними прийомами їх дослідження (розвідками та розкопками), а також камеральної обробки отриманих матеріалів, фіксації наукової інформації та написання наукових звітів, а також використати набуті знання під час написання кваліфікаційної роботи та складання атестаційного екзамену (постреквізити). Основними завданнями практики є: ● ознайомлення з археологічними пам'ятками як історичним джерелом; ● ознайомлення з методами польових досліджень; ● оволодіння прийомами археологічних розвідок; ● оволодіння методикою стаціонарних розкопок; ● знайомство з методами фіксації археологічних матеріалів; ● отримання навичок веденням польової документації. За результатами практики здобувачі вищої освіти будуть компетентними у таких питаннях: ЗК 7. Цінування і повага різноманітності та мультикультурності. ЗК 9. Визначеність і наполегливість щодо поставлених завдань та взятих обов’язків. ЗК 11. Здатність зберігати та примножувати моральні, культурні, наукові цінності і примножувати досягнення суспільства на основі розуміння історії та закономірностей розвитку предметної області, її місця у загальній системі знань про природу і суспільство та у розвитку суспільства, техніки і технологій. СК 1. Здатність діяти соціально відповідально і свідомо відповідно до розуміння тенденцій розвитку музейної справи, пам’яткоохоронної діяльності та культурного туризму. СК 2. Здатність оцінювати найважливіші події та явища української історії у контексті світової історії. СК 3. Здатність діяти відповідно до чинного законодавства (України та міжнародного) у галузі музейної справи, пам’яткоохоронної діяльності та культурного туризму. СК 7. Здатність виконувати комплекс пам’яткоохоронних заходів. ПР 1. Використовувати міждисциплінарний підхід в атрибуції об’єктів історико-культурної спадщини. ПР 4. Визначати стан збереженості музейних предметів, об’єктів історико-культурної спадщини, пам’яток природи та розробляти програму відповідних пам’яткоохоронних заходів. ПР 7. Здійснювати первинну консервацію нововиявлених пам’яток. ПР 9. Складати науково-уніфіковані паспорти на нерухомі пам’ятки. ПР 18. Виконувати комплексні завдання протягом певного періоду часу та представляти результат вчасно.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21274
Тип вмісту: Methodical recommendations
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
arkheol_prakt.pdf547,23 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.