Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21163
Назва: Українці в зарубіжжі
Автори: Шваб, Анатолій Георгієвич
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Бібліографічний опис: Шваб А. Г. Українці в зарубіжжі : силабус нормативного освітнього компонента підготовки магістра галузі знань 01 «Освіта / педагогіка», спеціальності 014. «Середня освіта», спеціалізації 014.03 «Середня освіта (Історія)» освітньо-професійної програми «Середня освіта. Історія, правознавство» / Волинський національний університет імені Лесі Українки, факультет історії, політології та національної безпеки, кафедра історії України та археології. Луцьк, 2022. 18 с.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 14-лис-2022
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
Теми: діаспора
еміграція
Короткий огляд (реферат): Предметом вивчення освітнього компонента є дослідження причин, шляхів та етапів формування української діаспори у сучасному світі; проблемних питань, пов’язаних із самовиявленням та збереженням зарубіжними українцями своєї етнічної і культурної самобутності. Основна увага здобувачів ОПП зосереджена на комплексі внутрішніх (кількісний та соціальний склад; компактність та географія проживання; рівень етнічної самосвідомості; співвідношення орієнтацій на інтеграцію з новою батьківщиною та на самозбереження) і зовнішніх (етнополітика держав поселення; ставлення етнічної більшості до носіїв інших культурних цінностей, що виявляється в характері міжетнічних стосунків; величина культурної дистанції між українцями та етнічною більшістю країни поселення тощо) чинників, які в сукупності визначають ті чи інші форми самоорганізації, рівень відтворення діаспорою своїх етнокультурних та етноментальних характеристик, а також рівень комфортності її співжиття з етнічною більшістю відповідної держави поселення. Значний науковий інтерес у цьому контексті становлять й особливості орієнтацій східної та західної діаспори на зв’язок з своєю батьківщиною – Україною.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21163
Тип вмісту: Methodical recommendations
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2a32d6af-a6cc-4f27-ba22-ea4facae7dd7.pdf432,17 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.