Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21079
Назва: Лексичні аспекти перекладу
Автори: Харкевич, Галина Іліодорівна
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки, кандидат філологічних наук, доцент
Бібліографічний опис: Харкевич Г. І. Лексичні аспекти перекладу : [методична розробка з теорії і практики перекладу для студентів старших курсів ФМВ] / Волинський національний університет імені Лесі Українки, факультет міжнародних відносин, кафедра іноземних мов та перекладу. Луцьк, 2022. 92 с.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 10-лис-2022
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
Теми: переклад
лексика
термінологія
англійська мова
Короткий огляд (реферат): Методичні рекомендації побудовані за сучасними принципами навчання, що враховують динаміку розвитку перекладацьких навичок і вмінь. Систематично вводиться і опрацьовується термінологічна лексика для підготовки спеціалістів у галузі міжнародних відносин. Тексти методичної розробки розширюють фонові знання майбутніх міжнародників і надають цікавий матеріал для розвитку творчих компонентів мовленнєвої діяльності. Методичні рекомендації складаються з двох частин. Перша частина містить 8 уроків. Завданням першої частини є засвоєння певних понять, що входять до складу ключових для роботи в системі Міністерства закордонних справ України, а також вивчення певного корпусу термінологічних одиниць, засвоєння яких є необхідним для спілкування в межах понять, пов’язаних з цією тематикою. Засвоєння термінології відбувається внаслідок виконання комплексу вправ. На післятекстовому етапі студенти навчаються застосовувати засвоєні поняття та терміни для вирішення нових мовленнєвих завдань, з використанням додаткової інформації. Друга частина – практична частина, яка представлена текстами перекладацького характеру, що сприяють виробленню навиків перекладу з рідної мови на іноземну (англійську). У методичній розробці подано термінологічну лексику для підготовки студентів-міжнародників, представлено практикум, який складається з текстів та вправ на переклад з англійської мови на рідну і навпаки. Методична розробка призначена для студентів старших курсів ФМВ.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21079
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FMV)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
metod4kurs.pdf755,73 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.