Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20688
Назва: Живопис Тетяни Галькун як етнокультурний феномен: проблема колористики та пластики
Автори: Прокопович, Тетяна Анатоліївна
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Бібліографічний опис: Прокопович Т.А. Живопис Тетяни Галькун як етнокультурний феномен: проблема колористики та пластики. Культура і сучасність : альманах. № 1. Київ : ІДЕЯ ПРИНТ, 2020. С. 129-133.
Bibliographic description: Prokopovych T. (2020). Tatiana Нalkun's painting as an ethnocultural phenomenon: color and plastic issue. Kultura і suchasnist : almanakh, 1, 129-133 [in Ukrainian].
Журнал/збірник: Культура і сучасність : альманах
Випуск/№ : 1
Дата публікації: 2020
Дата внесення: 30-сер-2022
Видавництво: Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв
Країна (код): UA
Ідентифікатор ORCID: https://orcid.org/ 0000-0001-9935-6645
УДК: 7.017.4:75
Теми: живопис
творчість
колористика
Галькун Тетяна
Діапазон сторінок: 129-133
Короткий огляд (реферат): Мета статті полягає в аналізі та мистецтвознавчій концептуалізації живопису Тетяни Галькун як етнокультурного феномену крізь призму колористики та пластики художнього стилю мисткині. Методологія дослідження : проблематика дослідження зумовила використання таких наукових методів: системний − при формуванні цілісного уявлення про живопис Тетяни Галькун як феномен культури; аналітичний − при дослідженні провідних рис стилю мисткині; типологічний − при створенні основ для мистецтвознавчої концептуалізації феномену живопису Тетяни Галькун крізь призму колористики та пластики художнього стилю. Наукова новизна полягає у науковому осмисленні живопису Тетяни Галькун крізь призму колористики та пластики художнього стилю, концептуалізації феномену живопису мисткині як складової мистецької спадщини України. Висновки. Колористично-пластична витонченість творів Т. Галькун проявляється в контексті техніко-зображувального відношення через естетизацію колориту як засобу освоєння світу, а розкриття змісту – через сюжетну лінію, спрямовану на збереження ідентичності та етнокультурної самобутності. Картини художниці побудовані на колориті, який допомагає розкриттю твору і сприяє філософському осмисленню дійсності та безпосередньому чуттєво-зоровому сприйнятті втіленого сюжету.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20688
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FKiM)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
prokopovych _jivopis_galkun.pdf431,47 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.