Please use this identifier to cite or link to this item: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20083
Title: Психодіагностика та математичні методи в психології
Authors: Дучимінська, Тамара Іванівна
Affiliation: Волинський національний університет імені Лесі Українки, кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології та психодіагностики
Bibliographic description (Ukraine): Дучимінська Т. І. Психодіагностика та математичні методи в психології : силабус нормативної навчальної дисципліни підготовки бакалаврів галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки спеціальності 053 Психологія освітньо-професійних програм Психологія та Практична психологія / Волинський національний університет імені Лесі Українки, факультет психології, кафедра практичної психології та психодіагностики. Луцьк, 2021. 17 с.
Issue Date: Sep-2021
Date of entry: 21-Jan-2022
Publisher: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Country (code): UA
Keywords: психодіагностика
математичні методи
психологічне консультування
статистичні гіпотези та критерії
кореляційний зв’язок
факторний та кластерний аналіз.
Abstract: Навчальна дисципліна «Психодіагностика та математичні методи в психології», як необхідна складова професійної підготовки майбутніх психологів, є однією з основних форм практичного застосування професійних можливостей психолога шляхом ознайомлення студентів з різноманітними методами розпізнавання індивідуально-психологічних особливостей; вміння оперувати тестами (стандартизованими мірилами) і якісними (не стандартизованими) оцінками особистості; формування навиків психодіагностичного обстеження, самостійного використання психодіагностичних методик при розв’язанні науково-пошукових та прикладних задач; вміння на професійному рівні приймати рішення (формулювати психодіагностичний діагноз), виходячи з результатів тестування; використання методів математичної статистики для обробки результатів емпіричного дослідження. Мета і завдання навчальної дисципліни: викладання навчальної дисципліни передбачає ознайомлення студентів з широким колом теоретико-методологічних питань та оволодіння практичними навиками щодо особливостей здійснення психодіагностичного дослідження й статистичних обчислень і матаматичної обробки психодіагностичних результатів.
URI: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20083
Content type: Training program
Appears in Collections:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Psychodiagnostics2021.pdf850,01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.