Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20015
Назва: Вступ до спеціальності
Автори: Деркач, Лариса Миколаївна
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Бібліографічний опис: Деркач Л. Вступ до спеціальності : матеріали для практичних занять та самостійної роботи з курсу / Волинський національний університет імені Лесі Українки, факультет філології та журналістики, кафедра української мови. Луцьк : Надстир'я, 2020. 44 с.
Дата публікації: 2020
Дата внесення: 11-січ-2022
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
УДК: 811.161.2’342
Теми: лінгвістична підготовка студентів
вчитель української мови та літератури
професійна діяльність вчителя
структурні рівні мови
Короткий огляд (реферат): Пропоноване видання містить практичний матеріал та завдання для самостійної роботи до змістових модулів курсу «Вступ до спеціальності», передбаченого освітньо-професійною програмою підготовки бакалавра спеціальності 014 «Середня освіта (Українська мова і література)» за спеціалізацією «Середня освіта. Українська мова та література. Світова література». Дисципліна є пропедевтичною, формує основи лінгвістичної підготовки студентів та розвитку професійних компетентностей майбутніх учителів української мови та літератури, світової літератури. Зміст курсу охоплює відомості про основи майбутньої професії, специфіку професійної діяльності вчителя, а також про сутність мови, її походження, функції, структуру, закономірності розвитку і функціонування. Дисципліна є продовженням шкільного курсу української мови, водночас спрямована на ознайомлення студентів зі специфікою мовознавства як науки, а також із конкретними освітніми потребами, втіленими у професійному стандарті вчителя ЗЗСО. Курс узагальнює відомості про структурні рівні мови, передбачає теоретичне засвоєння й практичне застосування основних лінгвістичних понять і термінів, відомостей про мовні структурні одиниці та специфіку зв’язку між ними в контексті фахової підготовки вчителя-словесника. Поглиблення здобутих знань відбуватиметься в процесі вивчення низки дисциплін циклу дисциплін професійної підготовки. Мета курсу – формувати ключові компетентності майбутнього вчителя української мови та літератури, світової літератури, необхідні для успішної самореалізації, втілення інтелектуальних, творчих, дослідницьких ініціатив, підготувати студентів до вивчення мовознавчих дисциплін.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20015
Тип вмісту: Handbook
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FFG)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vstup_spets.pdf350,73 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.