Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/19786
Назва: Поліська дома 4
Автори: Давидюк, Віктор Феодосійович
Бібліографічний опис: Поліська дома. Вип.IV : Зима / Відібрав, упорядкував і прокоментував Віктор Давидюк. Луцьк : Надстир'я, 2019. 328 с.
Дата публікації: 2019
Дата внесення: 9-лис-2021
Країна (код): UA
УДК: 398 (477)
Теми: український фольклор
фольклористика
народознавство
етнологія
етнографія
обрядовість
календарна обрядовість
Полісся
зимова календарна обрядовість
календарно-обрядовий фольклор
Короткий огляд (реферат): Черговий випуск цього видання подає відомості про зимові календарно-обрядові традиції аборигенів Західного Полісся. Уперше матеріал, зібраний упродовж 30 років, стане надбанням читачів. Це найповніше зібрання не тільки звичаїв, а й колядок, щедрівок, та релігійних коляд. Для ретроспективного порівняння додано також матеріали зібрані в нашому краї Зоріаном Доленгою-Ходаковським, експедицією Павла Чубинського, Миколою Коробкою та Оленою Пчілкою. У коментарях подається широкий спектр думок щодо походження кожного з видів поздоровчих віршів та їхньої подальшої долі в контексті змін місця календарних свят у зв'язку з церковними та світськими реформами. Розраховано на фахівців у галузях культурної антропології, культурології, філології, вчителів, керівників співочо-виконавських колективів, студентів та широке коло читачів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/19786
Тип вмісту: Book
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FFG)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pol_doma4.pdf208,22 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.