Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/19773
Назва: Психологія педагогічна і дитяча
Автори: Бабій, Микола Федорович
Бібліографічний опис: Бабій М. Ф. Психологія педагогічна і дитяча : силабус нормативної навчальної дисципліни підготовки бакалавра спеціальності 013 Початкова освіта освітньо-професійної програми Початкова освіта / Волинський національний університет імені Лесі Українки, факультет психології, кафедра педагогічної та вікової психології. Луцьк, 2021. 13 с.
Дата публікації: 2021
Дата внесення: 8-лис-2021
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Теми: психологія
психологія дитяча
педагогічна психологія
Короткий огляд (реферат): Програма навчальної дисципліни «Психологія педагогічна і дитяча» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра за спеціальністю 013 початкова освіта, освітнього ступеня «бакалавр». Зорієнтована на формування у студентів знань про особливості онтогенезису людської психіки та вплив на цей процес навчання та виховання. Навчальний курс є прикладною дисципліною, яка входить до галузевих напрямків: «Психологія розвитку» та «Психологія діяльності». Окремі теми пов’язані з такими науками як: загальна психологія, педагогіка, фізіологія людини, філософія.Мета і завдання навчальної дисципліни Розкрити основні фундаментальні положення та закономірності психологічної науки, а також озброїти слухачів міцними теоретичними знаннями з психології, які допоможуть їм сформувати адекватну поведінку у відповідності до умов професійної діяльності. У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати: - основні поняття з психології; - основні методи психолого-педагогічних досліджень; - основні закономірності особистісного та інтелектуального розвитку індивіда під впливом навчання та виховання; - механізми і закономірності навчання та виховання; - психологічні аспекти інтелектуального розвитку; - психологічні теорії; - психологічні особливості розвитку у період дитинства; - психологічні процеси та стани. вміти: - визначати механізми та закономірності розвитку дітей, - розкривати особливості прояву інтелектуальної сфери; - визначати зв’язки між рівнем інтелектуального і особистісного розвитку; - визначати особливості організації та управління навчальною діяльністю учнів і вплив цих процесів на їх інтелектуальний і особистісний розвиток та навчально-пізнавальну активність; - застосовувати базові методики психологічних досліджень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/19773
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бабій М.Ф. Психологія педагогічна і дитяча.docx51,33 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити
psyhol_ped_dyt.pdf265,25 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.