Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/19664
Назва: Психогенеза особистості в нормі та девіації
Автори: Гошовський, Ярослав Олександрович
Бібліографічний опис: Гошовський Я. О. Психогенеза особистості в нормі та девіації : силабус нормативної (професійної) навчальної дисципліни підготовки доктора філософії (PhD) за освітньо-науковою програмою «Психологія особистості: ґенеза, здоров’я, безпека» галузь знань 05 Соціальні та поведінкові науки спеціальність 053 Психологія ; Форма навчання: денна / заочна / Волинський національний університет імені Лесі Українки, кафедра педагогічної та вікової психології. Луцьк, 2021. 20 с.
Дата публікації: 2021
Дата внесення: 8-жов-2021
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
Теми: психогенеза особистості
нормальний та девіантний психічний розвиток
Короткий огляд (реферат): Мета курсу «Психогенеза особистості в нормі та девіації» – висвітлити якнайширше коло проблем і чинників, які гальмують, дестабілізують і спотворюють життєвий шлях людини. Психогенезу особистості пропонується розглядати як у нормативному перебізі, так і як постійне долання численних перепон і криз: від пренатального етапу розвитку (криза зачаття й народження) і до біологічного та соціального вмирання (криза смерті). Упродовж вивчення курсу детально розглядаються найрізноманітніші соціальні відхилення (алкоголізм, наркоманія, токсикоманія, проституція, безробіття, хабарництво, мода та ін.) і сексуальні відхилення (гомосексуалізм, педофілія, зоофілія, некрофілія, вуайєризм, садизм, мазохізм та ін.). Висвітлюється їхня психологічна природа, суть, наслідки, а також проблеми превенції, психопрофілактики, психодіагностики і психокорекції на різних вікових етапах життя людини. Значна увага присвячена розкриттю таких актуальних девіацій як дидаткогенії, булінг, мобінг, тролінг, гемблінг, а також психологічних особивостей молодіжних субкультур (готи, репери, панки, фріки, скінхеди, гопники, хіппі та ін.). Пропонуються реальні самостійні студії на експериментальних майданчиках для оволодіння компетенціями (знаннями й навичками) психологічної роботи з девіантами, зокрема (ЗОШ, наркологічний диспансер, навчально-реабілітаційний центр, пенітенціарний заклад, школи інтернатного типу, Волинський Акме-університет), а також у межах діяльності лабораторій факультету психології, зокрема лабораторії «Психогенеза особистості»
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/19664
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
psyhogeneza_PhD.pdf1,07 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.