Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/19399
Назва: Вікові координати життєвого світу особистості в поетичній філософії Збіґнєва Герберта
Автори: Лавринович, Лілія Богданівна
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Бібліографічний опис: Лавринович Л. Вікові координати життєвого світу особистості в поетичній філософії Збіґнєва Герберта // Волинь філологічна: текст і контекст. 2019. Вип. 27. C. 92–107.
Дата публікації: 2019
Дата внесення: 15-кві-2021
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: Збігнєв Герберт
феноменологія віку
дитинство
зрілість
старість
поетика парадоксу
Короткий огляд (реферат): У статті йдеться про філософсько-поетичне осмислення вікових категорій дитинства, зрілості, старості у ліриці З. Герберта. На основі низки поетичних творів із різних періодів творчості поета проаналізовано вікові модуси як феномени, які становлять екзистенційний центр існування людини. Дитинство постає в Герберта переважно через призму конкретно-речових чи персоніфікованих образів, базованих на власних спогадах, які тяжіють до універсалізації. Феномен зрілості в поезії польського автора – найбільш напружений та амбівалентний стан існування. Проблема старості подається як проблема зникнення. Феномен старості чи не найбільше актуалізований, причому часто у протилежних контекстах (то через мотиви античного стоїцизму, то через застосування поетики парадоксу з метою зобразити абсурдність руйнування людської свідомості в передсмертному стані).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/19399
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FFG)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
842-text-3280-1-10-20200319.pdf448,83 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.