Please use this identifier to cite or link to this item: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18960
Title: Використання спеціальних знань при проведенні обшуку в процесі розслідування злочинів, вчинених в пенітенціарних установах
Authors: Батюк, Олег Володимирович
Affiliation: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Bibliographic description (Ukraine): Батюк О. В. Використання спеціальних знань при проведенні обшуку в процесі розслідування злочинів, вчинених в пенітенціарних установах / О. В. Батюк // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Сер.: Право. - 2014. - Вип. 25. - С. 232-236.
Journal/Collection: Науковий вісник Ужгородського національного університету. Сер.: Право
Issue: 25
Issue Date: 2014
Date of entry: 12-Feb-2021
Publisher: Ужгородський національний університет. Юридичний факультет
Country (code): UA
UDC: 343.977
Keywords: слідча дія
обшук
пенітенціарна установа
спеціальні знання
науково-технічні засоби
Page range: 232-236
Abstract: Робота містить положення, в яких визначено поняття "спеціальні знання" що застосовуються при розслідування злочинів вчинених в пенітенціарних установах; характеризує форми спеціальних знань, що застосовуються при розслідування злочинів в пенітенціарних установах та пропонує шляхи удосконалення тактики їх застосування у формі провадження окремих криміналістичних експертиз. Зроблено висновок, що поняття "спеціальні знання" у даний час носить дискусійний характер. На думку автора, при розкритті та розслідуванні злочинів, вчинених у пенітенціарних установах, спеціальні знання використовуються у двох формах: процесуальній і непроцесуальній. Основна мета застосування як процесуальної, так і непроцесуальних форм спеціальних знань у пенітенціарній установі полягає у своєчасному одержанні слідчим від експерта криміналістично значимої інформації, що дозволяє правильно обрати порядок, час і місце проведення гласних і негласних слідчих (розшукових) дій, підібрати склад учасників, науково-технічні засоби, обрати тактичні прийоми і правильно зорієнтуватися в обстановці, що склалася.
URI: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18960
Content type: Article
Appears in Collections:Наукові роботи (FH)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
NV UZNU_2014_25.pdf199,72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.