Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18958
Назва: Міжособистісне спілкування та його вплив на функціонування осіб пізньої зрілості
Автори: Магдисюк, Людмила Іванівна
Павлова, Богдана Василівна
Пасічко, Вікторія Вікторівна
Бібліографічний опис: Магдисюк Л. І., Павлова Б. В., Пасічко В. В. Міжособистісне спілкування та його вплив на функціонування осіб пізньої зрілості // Психологія: реальність і перспективи : зб. наук. пр. Рівне, 2019. Вип. 12. С. 142-147.
Журнал/збірник: Психологія: реальність і перспективи
Випуск/№ : 12
Дата публікації: 2019
Дата внесення: 12-лют-2021
Видавництво: Рівненський державний гуманітарний університет
Країна (код): UA
УДК: 159.922.62:316.47
Теми: психологічні особливості
самотність
пізня зрілість
міжособистісне спілкування
спрямованість особистості
соціально-психологічні особливості
коефіцієнт кореляції Пірсона
адаптивність
функціонування
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена теоретичному аналізу поняття міжособистісного спілкування, його основних характеристик та особливостей. Розглянуто особливості впливу спілкування на функціонування осіб пізньої зрілості, особливості міжособистісного спілкування даної вікової категорії. Наведені результати емпіричного дослідження, свідчать про рівень та спрямованість потреби у спілкуванні, почуття самотності та адаптивності, що впливають на функціонування осіб пізньої зрілості. Отримані емпіричні дані обраховані методом математичної статистики та аналізу результатів: відсотковий та кількісний аналіз (коефіцієнт кореляції Пірсона), який показує взаємозв’язок отриманих характеристик. Отримані результати можуть бути використані при роботі із особами пізньої зрілості в рамках підвищення їх продуктивності праці через корекцію тих складових, які визначають міжособистісне спілкування; у можливості використання при самоосвіті та просвітницькій діяльності з метою надання практичної допомоги особам пізньої зрілості практичними психологами та використовуватись у діяльності працівників психологічних служб.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18958
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
prp_2019_12_28.pdf1,95 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.