Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18793
Назва: Соціологія конфлікту
Автори: Ємельянова, Юлія Павлівна
Бібліографічний опис: Ємельянова Ю. П. Соціологія конфлікту : силабус вибіркової навчальної дисципліни підготовки бакалавра спеціальності 054 Соціологія освітньо-професійної програми «Соціальний аналіз, консалтинг, управління» для денної форми навчання / Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, факультет психології та соціології, кафедра загальної і соціальної психології та соціології. Луцьк, 2020. 13 с.
Дата публікації: жов-2020
Дата внесення: 1-лют-2021
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
Теми: протиріччя соціальне
конфлікт соціальний
обмеженість ресурсів
розв'язання конфлікту
Короткий огляд (реферат): Метою навчальної дисципліни «Соціологія конфлікту» є сприяння у підготовці студента-бакалавра до професійної діяльності в умовах прискорення і ускладнення соціального процесу, збільшення конфліктності соціальної сфери у майже всіх країнах світу, у тому й в Україні. Для цього необхідно: - засвоєння теоретичного матеріалу щодо закономірностей функціонування суспільства як системи, що демонструє одночасно як режими зростання, так і розв’язання внутрішньої системної напругі та взаємодії елементів системи; - забезпечення розуміння і глибокого засвоєння специфіки, ролі та функцій соціальної сфери суспільства, усю історію функціонування якої супроводжують конфліктні ситуації і процеси - переконання і обґрунтування наукової тези, що існування конфлікту є запорукою соціального руху і суспільного розвитку, у тому й у сучасній Україні; - формування особистої і професійної світоглядної та методологічної культури майбутніх спеціалістів щодо оцінки конфліктності соціальної та інших сфер життя суспільства; - спрямування отриманих знань на аналіз життя суспільства з позиції його конфліктності; - формування сучасного наукового підходу щодо вирішення конфліктних питань у приватному і суспільному житті.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18793
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
soc_konf_syl.pdf878,97 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.