Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18728
Назва: Соціологія безпеки
Автори: Ємельянова, Юлія Павлівна
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Бібліографічний опис: Ємельянова Ю. П. Соціологія безпеки : силабус вибіркової навчальної дисципліни підготовки бакалавра спеціальності 054 Соціологія освітньо-професійної програми «Соціальний аналіз, консалтинг, управління» для денної форми навчання / Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, факультет психології та соціології, кафедра загальної і соціальної психології та соціології. Луцьк, 2020. 12 с.
Дата публікації: вер-2020
Дата внесення: 25-січ-2021
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
Теми: суспільство ризику
самозбереження
проблема безпеки
загрози людству
Короткий огляд (реферат): Проблема безпеки у сучасному світі дедалі стає глобальною проблемою самозбереження та забезпечення життєдіяльності людства. У сучасному «суспільстві ризику» об’єктивно зростає рівень загроз та небезпек, як для всього людства – екологія, пандемії, атомна енергетика, мілітаризація політики та ін., так і для населення певних регіонів з нестійкою економікою, сучасних держав зі слабкими соціальними інститутами, окремих вразливих соціальних груп. Безпека життєдіяльності людства у цілому і конкретної людини стає предметом вивчення багатьох сучасних наук, у тому числі, соціології. Об'єктивний характер потреби в безпеці стає принципом, на якому базується дослідження цього феномену новою галузевою соціології – Соціологією безпеки. Курс «Соціологія безпеки» має також на меті надання студентам знань про надзвичайно складні соціальні процеси, які розгортаються більше чверті століття в незалежній Україні. За формою і змістом їх можна позначити як трансформаційні, тобто таки, що призводять до радикальних змін у всіх сферах життя народу України, у тому числі торкаються державного устрою, типу економічних відносин, соціальної структури населення, соціальних стереотипів і ціннісних настанов, культурно-світоглядної парадигми усіх поколінь сучасного населення. За перебігом і наслідками їх можна позначити як небезпечні, тому що вони ставлять під загрозу захищеність життєво важливих інтересів людини як особистості і громадянина, цілісність суспільства, надійність традиційних соціальних інститутів і міцність держави.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18728
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
sociol_bezp_syl.pdf972,63 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.