Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18681
Назва: Експериментальна психологія
Автори: Павлюк, Тетяна Миколаївна
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Бібліографічний опис: Павлюк Т. М. Експериментальна психологія : силабус нормативної навчальної дисципліни підготовки бакалавра спеціальності 053 Психологія освітньо-професійної програми Психологія, Практична психологія для денної, заочної, денної та заочної форм навчання на базі молодшого спеціаліста / Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, факультет психології і соціології, кафедра загальної та соціальної психології і соціології. Луцьк, 2020. 17 с.
Дата публікації: 2020
Дата внесення: 20-січ-2021
Країна (код): UA
Теми: експериментальна психологія
експеримент
квазіексперимент
кореляційне дослідження
наукова проблема
наукова проблема
наукова гіпотеза
експериметальна гіпотеза
валідність
операціоналізація
Короткий огляд (реферат): Метою вивчення навчальної дисципліни «Експериментальна психологія» є оволодіння знаннями, а також набуття вмінь і навичок експериментального дослідження психіки. Згідно з цим намагаємося розв’язати такі завдання: розкрити особливості становлення і розвитку експериментального методу в психології; висвітлити типи, основні етапи й умови проведення експериментального методу дослідження психіки; навчити студентів здійснювати аналіз методологічного апарату психологічних досліджень, аналізувати та оцінювати валідність проведених психологічних експериментів, достовірність отриманих результатів і можливість їхнього застосування у психологічній практиці; сформувати у студентів навички й уміння експериментального, квазіекспериментального та кореляційного дослідження психіки. Курс спрямовано на підготовку студентів до експериментально-дослідницької діяльності і є важливим компонентом професійної підготовки психолога, яка має здійснюватися у двох основних напрямах. Перший напрям передбачає оволодіння знаннями, уміннями і навичками самостійно проводити експериментально-психологічні дослідження. У зв’язку з цим студенти мають навчитися здійснювати планування експериментального дослідження психіки, організацію умов його проведення, проводити протоколювання подій експерименту та оформлення експериментальної документації, подавати та аналізувати отримані експериментальні дані та адекватно їх інтерпретувати, робити логічні висновки щодо перевірки гіпотези дослідження, оформляти письмовий звіт. Самостійна дослідницька діяльність потребує освоєння етичних аспектів проведення психологічного дослідження. Другий напрям підготовки студентів психологів пов’язаний із уміннями аналізу методологічного апарату експериментально-психологічних досліджень, оцінкою валідності проведених психологічних експериментів, достовірності отриманих результатів і можливості їхнього застосування у психологічній практиці.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18681
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
experyment_psyhol_syl.pdf400,15 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.