Please use this identifier to cite or link to this item: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18638
Title: Позитивна психотерапія
Authors: Лазорко, Ольга Валеріївна
Affiliation: Волинський національний університет імені Лесі Українки, кафедра загальної і соціальної психології та соціології
Bibliographic description (Ukraine): Лазорко О. В. Позитивна психотерапія : програма вибіркової навчальної дисципліни підготовки бакалавра спеціальності 053 Психологія, освітньої програми Психологія / Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра загальної і соціальної психології та соціології. Луцьк, 2018. 10 с.
Issue Date: Sep-2018
Date of entry: 15-Jan-2021
Publisher: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Country (code): UA
Keywords: позитивна психотерапія
транскультурний підхід
конфліктогенез
балансна модель
Abstract: Програма курсу «Позитивна психотерапія» спрямована на ознайомлення студентів з новітнім психотерапевтичним напрямком, спрямованим на діагностику та поетапне лікування цілого ряду психосоматичних захворювань. Даний напрямок вирізняється зверненням для такого незвичного для психотерапії параметру як актуальні здібності людини, що призводять, на думку автора цього напрямку, доктора Н. Позешкіана, за умови невідповідності їх взаємодіючих патернів до різноманітнихпсихопатологічних феноменів. В основу концепції позитивної психотерапії покладено транскультуральний принцип, що відображує вплив культуральних, етнічних та національних особливостей на прояви соматичних та психічних захворювань, їх переносимість та «подоланність». Привабливість методу позитивної психотерапії полягає в тому, що він є гуманістичним та глибинно психологічно орієнтованим, з транскультуральною точкою зору, з новими техніками у руслі клієнт-центрованої та орієнтованої на ресурси короткострокової психотерапії і відноситься до гуманістичних, транскультурних, психодинамічних психотерапевтичних методів. Метод позитивної психотерапії – це метод по відновленню та підтриманню психічного здоров’я та розвитку потенціалу людини. Позитивна психотерапія розглядає людину як єдність тіла, розуму, емоцій та духу. Метою консультаційного процесу є розвиток усвідомлених та неусвідомлених людиною здібностей та гармонізації її повсякденного життя.
URI: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18638
Content type: Training program
Appears in Collections:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
pozytyv_psyhoterap18.pdf561,94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.