Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18617
Назва: Соціальна економіка
Автори: Стрільчук, Ростислав Семенович
Бібліографічний опис: Стрільчук Р. С.Соціальна економіка : програма вибіркової навчальної дисципліни підготовки бакалавра, галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки, спеціальності 053 Психологія, освітньо-професійної програми Психологія, Практична психологія / Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра аналітичної економіки та природокористування. Луцьк, 2018. 9 с.
Дата публікації: 2018
Дата внесення: 14-січ-2021
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: течії сучасної економічної теорії
економічна політика окремих держав
механізм функціонування господарських систем
Короткий огляд (реферат): Дисципліна «Соціальна економіка» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін за освітнім ступенем «Бакалавр». Формування системи економічних знань про суспільну форму виробництва, проблему ефективного використання обмежених економічних ресурсів, господарський вибір економічних суб’єктів та їх господарську поведінку. Студент повинен знати: сутність, значення та зміст соціальної економіки в країнах з розвинутою економікою і в Україні; завдання, принципи та напрямки реалізації соціальної економіки в Україні; види моделей та проблеми пошуку моделей соціальної економіки в Україні; нормативно-правове забезпечення соціальної політики; види соціальних стандартів та нормативів; структуру соціальної сфери та джерела її фінансування; принципи та складові соціального захисту та соціального забезпечення; основи соціального захисту економічно активного населення; види соціальних протиріч та проблеми врегулювання соціальних конфліктів; основи організації соціального захисту та соціального забезпечення соціально вразливих верств населення (інвалідів, сімей з дітьми, багатодітних сімей, бідних, молоді); основні завдання та напрямки пенсійного реформування в Україні; основи формування соціальної політики на підприємстві (в організації). Студент повинен володіти: економічним аналізом та практичними висновками, використовувати сучасні методи у формуванні економічного регулювання, аналізувати економічну культуру, застосовувати політичну економію у господарському житті суспільства; самостійно аналізувати соціальні проблеми, а також розробляти пропозиції щодо їх вирішення; користуватися нормативно-правовою базою та основними соціальними стандартами; розраховувати соціальні допомоги стосовно різних подій і для різних категорій населення, як то: інвалідів, сімей з дітьми, бідних верств населення, безробітних; розраховувати розмір пенсії, використовуючи законодавчу базу сфери пенсійного страхування та забезпечення; розробляти заходи соціально-економічного характеру для колективного договору та соціального плану підприємства; розробляти соціальні послуги та їх надання працівникам підприємства і членам їх сімей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18617
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FEU)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
soc_econom_psyhol.pdf336,56 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.