Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18535
Назва: Російська інформаційна війна: теоретичні та практично-прикладні аспекти
Автори: Тихомирова, Євгенія Борисівна
Бібліографічний опис: Тихомирова Є. Б. Російська інформаційна війна: теоретичні та практично-прикладні аспекти . Науковий вісник Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки . Луцьк, 2020 . 2 (406) : Серія: Міжнародні відносини . С. 98-105.
Дата публікації: 2020
Дата внесення: 30-гру-2020
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
УДК: 316.485.26:316.776.23(470)
Теми: інформаційна війна
дезінформація
російські війська для «інформаційних операцій»
російська геополітична доктрина
російська фабрика тролів
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто проблему наростання інформаційної війни, що виникла внаслідок агресивної політики Росії та створила небезпеку як сучасному європейському, так і українському інформаційному простору. Посилаючись на аналіз результатів наукових досліджень, за допомогою яких вивчались окремі теоретичні та практично прикладні аспекти цієї війни, говоримо про сутність досліджуваної проблеми й потребу її розвʼязання. Мета даної публікації – 1) проаналізувати термін «російська інформаційна війна» (трактується як комплекс заходів, здійснюваних урядовими та неурядовими організаціями Росії, передусім в інформаційному просторі України й Росії, інших країн світу); 2) виокремити місце інформаційної війни в російській геополітичній доктрині, котра розглядається як система офіційно прийнятих у державі поглядів на розвиток світових процесів, міжнародну систему безпеки, утвердження геополітичних інтересів і пріоритетів РФ у сучасному світі, їх реалізація та захист; 3) охарактеризувати особливості російських військ для «інформаційних операцій», спеціальних підрозділів для ведення інформаційної боротьби в Інтернеті; 4) діяльність російської фабрики тролів у Санкт-Петербурзі (ідеться про контору під назвою «Агентство інтернет-досліджень», що цілодобово працює в Петербурзі); 5) дослідити проблеми запобігання дезінформації Кремля.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18535
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FMV)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
105.pdf5,26 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.