Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18513
Назва: Соціологічні дослідження релігії та релігійного простору
Автори: Коструба, Наталія Сергіївна
Бібліографічний опис: Коструба Н. С. Соціологічні дослідження релігії та релігійного простору : силабус вибіркової навчальної дисципліни підготовки магістрів спеціальності 054 Соціологія освітньо-професійної програми Соціологія для денної форм навчання / Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, факультет психології та соціології, кафедра загальної і соціальної психології та соціології. Луцьк, 2020. 13 с.
Дата публікації: 2020
Дата внесення: 28-гру-2020
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Теми: соціологія
релігія
дослідження
Короткий огляд (реферат): Програма навчальної дисципліни «Соціологічне дослідження релігії та релігійного простору» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістра, спеціальності 054 Соціологія освітньої програми Соціологія. Навчальний курс «Соціологічне дослідження релігії та релігійного простору» фокусує увагу студентів-соціологів на особливостях розвитку релігії як одного із соціальних інститутів суспільства та його взаємодії з іншими соціальними системами. У курсі пропонується розглянути основні тенденції розвитку соціологічних підходів до вивчення релігії як соціокультурного феномену, розкрити структуру та функції релігії як соціального інституту, особливості інституціалізації та функціонування релігійних інститутів та організацій, зміст та різновиди релігійної поведінки, порівняти особливості становлення соціології релігії в Україні та країнах Заходу. Особлива увага присвячена аналізу сучасної релігійної ситуації у світі та її значення для подальшого соціокультурного розвитку людської цивілізації. Порівняльна характеристика творчої спадщини суспільствознавців різних часів дасть змогу висвітлити основні наукові підходи до вивчення релігії та простежити їх вплив на формування сучасного соціологічного визначення її сутності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18513
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
kost_sylabus.pdf696,92 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.