Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18511
Назва: Сучасні соціологічні теорії
Автори: Коструба, Наталія Сергіївна
Бібліографічний опис: Коструба Н. С. Сучасні соціологічні теорії : силабус нормативної навчальної дисципліни підготовки магістрів спеціальності 054 Соціологія освітньо-професійної програми Соціологія для денної форми навчання / Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, факультет психології та соціології, кафедра загальної і соціальної психології та соціології. Луцьк, 2020. 13 с.
Дата публікації: 2020
Дата внесення: 28-гру-2020
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Теми: соціологія
соціологічні теорії
Короткий огляд (реферат): Предметом вивчення дисципліни «Сучасні соціологічні теорії» є генеза та розвиток сучасної соціології у розмаїтті парадигм, концепцій та наукових напрямів, а також сучасний стан соціологічних теорій та вчень. Дана дисципліна є теоретичною основою для того, щоб отримати теоретичні знання та практичні навички в аналізі й оцінюванні соціологічних теорій з точки зору науково-теоретичних позиції їхніх представників та організації самостійної роботи з теоретичними творами. Розглядається стан соціології в умовах постструктуралізму та постмодернізму. Аналізуються основні соціологічні парадигми та подається теоретичний аналіз поглядів їх найяскравіших представників. Розглядаються загальні настанови постструктуралізму та ознаки постмодернізму з точки зору соціологічних теорій. Приділяється увага теорії соціальних систем Н.Лумана, критичній теорії суспільства Ю.Габермаса, особливостям прояву гендерної проблематики постмодерну, соціологічній теорії постмодерну в особі З.Баумана та Р.Інглхарта. Подаються основні положення вітчизняних соціологічних теорій.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18511
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
soc_teor_sylabus.pdf703,18 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.