Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18169
Назва: Базові опозиції семантичного поля темпоральності у сучасній польській мові
Автори: Васейко, Юлія Святославівна
Бібліографічний опис: Васейко Ю. С. Базові опозиції семантичного поля темпоральності у сучасній польській мові // Україна та Польща: минуле, сьогодення, перспективи. Луцьк, 2017. Т.7. С. 16-20.
Дата публікації: 2017
Дата внесення: 27-лип-2020
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: семантичне поле часу
темпоральність
опозиція означена тривалість – неозначена тривалість
одночасність – різночасність перебігу
Короткий огляд (реферат): Час є одним із основних філософських понять, що ґрунтується на життєвому досвіді людини. У польській мові склалася система дієслівних форм й інших лінгвальних одиниць та конструкцій для вираження темпоральних характеристик, котрі окреслюють відношення ситуацій, подій, явищ і под. до часу. У статті звернена увага на іменники, прислівники, відмінкові, прийменниково-відмінкові форми, які вживаються для означення темпоральних реляцій у межах речення або тексту й належать до різних семантичних груп, що пов'язано із передачею всіляких аспектів значення часу; окреслено їх смислові опозиції; з’ясовано, що найважливішими протиставленнями темпорального семантичного поля є одночасність − різночасність перебігу дії та часового моменту, означена тривалість – неозначена тривалість, одиничність і повторюваність дії в часі; визначено, що кожна із названих опозицій має власні лінгвальні засоби вираження різних смислових відтінків, співвідносних з часом.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18169
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FFG)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Васейко Ю. С. .pdf333,03 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.