Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18055
Назва: Дидактичний сенкан як прийом критичного мислення у викладанні курсу «Культура мовлення та виразне читання»
Автори: Дзямулич, Наталія
Бібліографічний опис: Дзямулич Н. Дидактичний сенкан як прийом критичного мислення у викладанні курсу «Культура мовлення та виразне читання» // Лінгвостилістичні студії. Луцьк, 2019. Вип. 10. С. 45-51.
Дата публікації: 2019
Дата внесення: 10-лип-2020
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: сенкан
критичне мислення
культура мовлення
сучасні педагогічні технології
сучасна вища школа
Короткий огляд (реферат): У статті розкрито поняття «сенкан» та його функціонування в науковометодичній літературі. Вказано основні методологічні вимоги, яким повинна відповідати педагогічна технологія, заснована на використанні критичного мислення. Визначено, що застосування стратегій критичного мислення на заняттях sз культури мовлення дозволяє організувати самостійну діяльність студентів та розвинути їх творчий потенціал. Досліджено сутність поняття «сенкан», його структуру та можливість використання на заняттях з культури мовлення, окреслено способи роботи з ним. З’ясовано, що така форма роботи сприяє оволодінню навичками пізнавальної рефлексії як усвідомлення виконаних дій і розумових процесів, їх результатів і підстав, меж свого знання й незнання, нових пізнавальних завдань і засобів їх досягнення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18055
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Лінгвостилістичні студії, 2019, № 10

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ЛС_10_5-45-51.pdf608,58 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.