Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/1782
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВєтрова, О. В.-
dc.contributor.authorДемченко, С. І.-
dc.contributor.authorЖук, Г. О.-
dc.contributor.authorVetrova, E. V.-
dc.contributor.authorDemchenko, S. I.-
dc.contributor.authorZchuk, A. A.-
dc.date.accessioned2013-10-03T09:49:09Z-
dc.date.available2013-10-03T09:49:09Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationВєтрова О. В. Гібриди Pleurotus ostreatus (Jacq.:Fr.) Kumm. – перспективні продуценти білкових речовин / О. В. Вєтрова, С. І. Демченко, Г. О. Жук // Природа Західного Полісся та прилеглих територій : зб. наук. пр. / Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки ; [редкол.: Ф. В. Зузук та ін.]. – Луцьк, 2013. – № 10. – С.uk_UK
dc.identifier.otherУДК 582.28:577.158-
dc.identifier.urihttp://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/1782-
dc.descriptionВєтрова О. В. – кандидат біологічних наук, доцент Донецького національного університету; Демченко С. І. – кандидат біологічних наук, доцент Донецького національного університету; Жук Г. О. – аспірант НДІ Молекулярної біології та генетикиuk_UK
dc.description.abstractОтримання нових перспективних штамів їстівних грибів – актуальна проблема для промислового грибівництва. Завданням цього дослідження було визначення біохімічного складу нових гібридів Рleurotus ostreatus, отиманих шляхом аутбридінгу. Абсолютно суху масу міцелію визначали гравіметричним методом, вміст білків у міцелії гібридів – методом Лоурі, альбуміни і глобуліни – спектрофотометричним методом, вміст вільних амінокислот у міцелії – методом хроматографії на папері. Вивчено нові гібриди гливи звичайної, які продукують більшу кількість амінокислот (Д.22-41), білків, альбумінів та глобулінів (Д.30-41), ніж контрольний штам НК-35 угорської селекції. При цьому штам Д.30-41 характеризується високим рівнем продуктивності за білковими речовинами, а штам Д.22-41 є перспективним продуцентом амінокислот, у тому числі й незамінних. Нові гібриди придатні для використання в харчовій промисловості, у сільському господарстві як біодобавка для харчування тварин. Producing of new potential stamps of edible fungi is a pressing issue for industrial mushroom production. The present investigation was aimed at the identification of biochemical composition of new hybrids of Pleurotus ostreatus, received by outbreeding. Absolutely dry mycelium weight was defined by gravimetric method. Protein content in mycelium was found by Lowry method, content of albumins and globulins – by spectrophotometric method, content of free amino acids – by paper chromatography method. The new hybrids of Pleurotus ostreatus, that produce a greater number of amino acids (D.22-41), proteins, albumins and globulins (D.30-41) than the control stamp HK-35 of the Hungary selection, were investigated. Herewith the D.30-41 stamp is characterized by a high level of productivity of protein substances and the D.22-41 stamp is a potential producer of amino acids, including indispensable ones.uk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherСхідноєвропейський національний університет імені Лесі Українкиuk_UK
dc.subjectгібриди Pleurotus ostreatusuk_UK
dc.subjectбілкиuk_UK
dc.subjectамінокислотиuk_UK
dc.subjectальбуміниuk_UK
dc.subjectглобуліниuk_UK
dc.subjectпродуцентиuk_UK
dc.subjecthybrids of Pleurotus ostreatusuk_UK
dc.subjectproteinsuk_UK
dc.subjectamino acidsuk_UK
dc.subjectalbuminuk_UK
dc.subjectglobulinuk_UK
dc.subjectproducersuk_UK
dc.titleГібриди Pleurotus ostreatus (Jacq.:Fr.) Kumm. – перспективні продуценти білкових речовинuk_UK
dc.title.alternativePleurotus ostreatus (Jacq.:Fr.) Kumm. Hybrids-Promising Producers of Proteinsuk_UK
dc.typeArticleuk_UK
Розташовується у зібраннях:Природа Західного Полісся та прилеглих територій, 2013, № 10

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vetrova.pdf132,87 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.