Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/13622
Назва: Формування культури здоров’я учнів старшої школи на уроках фізичної культури
Інші назви: Formation of culture of health of pupils of the senior classes at physical training lessons
Автори: Вахнова, Альона
Смоляр, Ірина
Дата публікації: 2017
Дата внесення: 1-лют-2018
Теми: культура здоров’я
мотивація
мотиви
фізичне виховання
ціннісне ставлення
психолого-педогагічні підходи
особистісні якості
фізична культура
стан здоров’я
health culture
motivation
motives
physical education
value attitude
psychological and pedagogical approaches
personal qualities
healthcare technologies
health status
Серія/номер: Інноваційні процеси в освіті;6
Короткий огляд (реферат): В публікації розглянуто проблеми формування культури здоров’я учнів віком від 13 до 17 років. В публікації розглянуто відношення учнів м.Києва (13-17 років) до свого здоров’я, їх оцінку стану здоров’я і що найбільше на нього впливає. Відповіді проаналізовано з урахуванням віку і статі, що дає більш повну картину фізичного і духовного стану учнів. Дослідження стану і ставлення до свого здоров’я можуть суттєво допомогти учителю фізичного виховання у визначенні ефективніших методів і підходів, що виховуватимуть гармонійну особистість. Також розглянуто особливості впливу мотиваційної складової на формування культури здоров’я учнів. Аналіз результатів дозволив виявити, що цікавість до занять фізкультурою і спортом значно знижується в учнів 14-16 років, особливо у дівчат. Вивчення мотивації та мотивів до занять фізичною культурою в учнів старшої школи дозволили визначити пряму залежність «моди та престижу» на «зацікавленність фізкультурно-спортивною роботою». Встановлено, що учні з задоволенням приймають участь у фізкультурно-спортивних заходах, а дівчата особливо люблять різні ігри і розваги, що вказує на шлях їх залучення до занять фізичною культурою. Як наслідок повинно бути відповідне наповнення самостійних занять поза навчанням у школі та з часом сформувати позитивну звичку у поведінці для більшості учнів старших класів. Саме виховання культури здоров’я на уроках фізичної культури дозволить розглядати їх як важливий інструмент виховання особистісних якостей. Уроки повинні бути спрямовані на зацікавленість молоді питаннями здоров’я – усе це є основою завтрашнього дня України і метою сучасної школи. To look at the characteristics of motivational aspect in the formation of health culture in high school students aged 13 -17. The analysis of the results, which was carried out taken the gender differences into consideration, showed that the interest to physical education and sport decreases considerably at the age of 14 – 16, especially in girls. The study of motivation and motives for physical training in high school students made it possible to conclude that there is a direct correlation between ―fashion and prestige‖ and ―interest in physical training and sport‖. In addition, the students take pleasure in participating in sport events. Girls, in particular, like various games and forms of entertainment. It proves that the informal approach can help to make the majority of students accustomed to individual physical activities which are aimed at keeping fit.
Опис: Вахнова А., Смоляр І. Формування культури здоров’я учнів старшої школи на уроках фізичної культури / А. Вахнова, І. Смоляр // Педагогічний часопис Волині : науковий журнал. – Луцьк : СНУ імені Лесі Українки, 2017. – №4(7). – С. 39-44.
Спонсорська підтримка: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/13622
ISSN: 2415-8143
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Педагогічний часопис Волині, 2017, № 4(7)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Вахнова, Смоляр-39-44.pdf429,55 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.