Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/13825
Назва: Історія музейної справи в Україні
Автори: Дмитренко, Алла Адамівна
Dmytrenko, Alla A.
Бібліографічний опис: Дмитренко А. А. Історія музейної справи в Україні : програма вибіркової навчальної дисципліни підготовки бакалаврів напряму підготовки 6.020103 Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури спеціалізації Прикладна музеологія та пам’яткоохоронна діяльність / А. А. Дмитренко ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки. - Луцьк, 2018. - 26 c.
Дата публікації: лют-2018
Дата внесення: 27-бер-2018
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: українське музейництво
історія музейної справи
протомузейництво
приватне колекціонування
музеєфікація
музейна колекція
музейні скарби
державні історико-культурні заповідники
історико-правовий аспект музейної справи
музейна політика та законодавство України
проблеми історії музеїв України
Короткий огляд (реферат): Дисципліна «Історія музейної справи в Україні» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін і спрямована на оволодіння студентами знаннями про особливості виникнення, розвитку і функціонування музеїв України в різні історичні періоди. Мета навчальної дисципліни: формування у студентів знань, умінь і навичок з проблем розвитку українського музейництва. Основними завданнями навчальної дисципліни є: вивчення ролі наукових і культурно-освітніх товариств та комісій, губернських земств та органів міського самоврядування та ін. у виникненні музеїв в різні історичні періоди; особистий внесок О. Поля, Д. Щербаківського, М. Біляшівського та ін. у розвиток українського музейництва; диференціація наукових знань та виникнення спеціалізованих музеїв; особливості кадрової політики музеїв, побудови експозицій та ін. форм роботи у різні періоди; з’ясування основних тенденцій розвитку музеїв на території Волині у ХІХ — початку ХХІ ст.; нормативно-правова база функціонування музеїв; музеї Півдня України та Криму в умовах окупації; впровадження сучасних інформаційних технологій в музейній сфері; визначення місця музеїв у суспільному житті України в різні історичні періоди.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/13825
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2_Ist_M_sp_Pr_2018_SKOROCH.pdf933,84 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.